Atnaujintas 2004 spalio 8 d.
Nr.75
(1278)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Gerais darbais papuoškime tėvynę

Dievas davė žmogui protą, kad mąstytų, o rankas - kad mąstydamas dirbtų. Senajame Testamente yra nuoroda, jog Dievas pirmuosius tėvus už nepaklusnumą nubaudė ne tik išvarymu iš rojaus, bet ir darbu. Tačiau tai nereiškia, kad ir visų amžių bei epochų žmonės baudžiami darbu. Mūsų gerus darbus Viešpats visuomet priima taip pat meilingai kaip ir maldas ir juos laimina.

Kiekvienas supratingai, sąžiningai, su atsakomybės jausmu atliekamas darbas ne tik duoda asmeninę ar visuomeninę naudą, bet ir teikia pasitenkinimą, džiaugsmą. Darbas, anot R.Tagorės, yra gyvenimo druska: jis ne tik apsaugo nuo gedimo, bet ir suteikia skonį.


Žvilgsnis į praeitį ir dabartį

Šiandien girdžiu žmonių nepasitenkinimą nepriklausoma Lietuva, šmeižtus, net kenkimą, kad laisvai Lietuvai būtų blogiau, o nepatenkintųjų ja daugėtų. Sutinku, yra sunkumų, bet yra ir juos tyčia kuriančiųjų, bet tikiu: jei vieningai dirbsime laisvai Lietuvai, jie nyks ir išnyks. Kolūkių kūrimosi pradžioje jų būta daugiau ir didesnių, o nepatenkinti buvo ne visi žmonės, bet bijojo apie tai kalbėti – šnipų buvo visur pilna.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija