Atnaujintas 2004 spalio 22 d.
Nr.79
(1282)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Valdininkams pensininkai
ir invalidai nerūpi

Nuo 1993 metų aš turiu II grupės invalidumą. Laisvoje Lietuvoje per socialdemokratų valdymo kadenciją nuo 1992-ųjų iki 1996-ųjų prie mano gaunamos pensijos 125 litų buvo pridėta 25 Lt. (Tuo metu dar turėjau gyvą motiną, sergančią Alzheimerio liga, pirmos grupės invalidę, gaunančią 80 Lt pensiją, vėliau, išaiškėjus, kad jai priklausanti pensija turi būti 150 Lt, už praeitus metus buvo išmokėta nepriemoka. Motina mirė 1998-aisiais, sulaukusi 95 metų amžiaus.)

Brangstant pragyvenimui, mokant už butą didelius mokesčius, mano 150 Lt pensija tapo labai skurdi. Tik į valdžią grįžus konservatoriams, mano kukli pensija buvo padidinta iki 240 litų.

Valdant dabartiniam sovietinių nomenklatūrininkų klanui, nuo vėlyvo 2003 metų rudens pridedant po 2-3-5 Lt iki 2003-iųjų pabaigos pensija padidėjo iki 274 Lt, kuria tenkinausi iki šių metų kovo – gegužės mėnesių.

Kartą, 2003 metų gruodį, pamačiusi televizijos laidoje „Bėdų turgus“ „geraširdę“ K.Prunskienę, nusižeminusi nutariau paprašyti mažos Kalėdų dovanėlės – akinių. Manieji jau pasenę ir sulūžę. Niekaip neįstengiu iš mažos pensijos jų nusipirkti…

Į laišką (registruotą) įdėjau du receptus akiniams; kad mane geriau pažintų, pridėjau porą savo rašinėlių, publikuotų „XXI amžiuje“, taip pat ir eilėraštį „Nukritusi žvaigždė“, kurį parašiau gerb. poeto B.Brazdžionio mirties dieną (2002 07 11), publikuotą Toronto lietuviškame savaitraštyje „Tėviškės žiburiai“.

Laiškas K.Prunskienei buvo adresuotas į Seimą. Iš Seimo narės „geradarės“ K.Prunskienės, per šiuos rinkimus vos netapusios Prezidente, bet vėl norinčios būti išrinkta Seimo nare Molėtų-Švenčionių vienmandatėje apygardoje, negavau jokio atsakymo.

Tad ko galima tikėtis iš tokios Prezidentės-Seimo narės? Ką gali mums padėti tokie dviveidžiai, nesąžiningi garbėtroškos, norintys tik valdyti? Turiu mintyse valdininkus iš A.Brazausko nomenklatūrininkų būrio, kurie jau valdo Lietuvą ir jos turtą nuo anų sovietinių laikų iki šiol. Ir laisvoje Lietuvoje jie mums davė tik tai, ką šiandien turime – išgyvename.

Teisingai sako prezidentas Valdas Adamkus: „…netikėkime netikrais pranašais…“ A.Brazausko klano valdininkai savo planais ir darbais mus veda tik į ten, atgal, kur mes jau buvome 50 metų.

Antanina GEGUŽYTĖ

Obeliai, Rokiškio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija