Atnaujintas 2004 spalio 22 d.
Nr.79
(1282)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Jei būčiau V.Uspaskich

Įsigilinus į sudominusį rugsėjo 8 dienos „Respublikos“ straipsnį „Pareigūnai žada milžinišką skandalą“ susidaro įspūdis, jog jame kažkaip nesutampa galai su galais. Ypač dėl Viktoro Uspaskich (toliau-V.U.). Jei aš būčiau V.U. ir turėčiau tiek pinigų ir tokių ryšių, kaip teigiama jį turint, arba gal turėčiau kortelę tokio banko, kuriam „geram tikslui“ pinigų negaila, man rūpesčio nekeltų jokia „neįvardijama privati firma“, kuri „galbūt sekė aukštus politikus bei pareigūnus“. Nes jei tokia firma būtų, ji būtų mano firma. Tad vargu ar tiesa, kad to spėjamo milžiniško skandalo „didžiausia dozė gali tekti jam“.

Jei aš būčiau V.U., mane nuo bet kokių mano nenupirktų Lietuvos pareigūnų išpuolių apsaugotų ir pridengtų už juos kur kas geresni operatoriai su daug tobulesniais pasiklausymo ir pasižvalgymo aparatais. Juk jau anais senais laikais net JAV ambasadoje Maskvoje buvo įstatytas radijo mikrofonas JAV herbe, sienoje virš ambasadoriaus kėdės jo kabinete. Ką jau kalbėti šiandien.

Tad sunku tikėti jo susirūpinimu dėl kylančio skandalo, apie kurio galimybę spauda išgirsta tik dabar, o Archangelsko partijos vadas jau yra įspėtas, „kad partijos narius ir jį gali užgriūti kratos, sulaikymai“.

Jei būčiau V.U., besigiriąs, jog žinau ir moku, kaip reikia ką padaryti, aš pats suplanuočiau kratas bei sulaikymus ir įspėčiau save ir savuosius. Kažkaip niekas neįspėjo prieš Prezidento rinkimus netikėtai kratytų pasirinktų partijų.

Jei būčiau V.U., nusipirkčiau dalį žiniasklaidos ar bent televizijos kelių laidų vedėjas ar vedėjus ir užsitikrinčiau, kad neišnyksiu iš publikos akių. Ir jei planuočiau atskleisti kokį nors skandalą, iš anksto atkreipčiau į jį publikos dėmesį, kad pasirengtų juo bjaurėtis. Ir dar pats likčiau švarutėlis kaip ir lig šiol, bandyčiau pasidaryti niekuo dėta auka.

Kai formulės 2+2 atsakyme nesigauna keturi, tenka spėti, jog vienas iš dviejų nėra „du“. Sprendžiant pagal turimus davinius, panašiai atrodo ir V.U. susirūpinimas turinčiu prasiveržti milžinišku skandalu. Jei būčiau V.Uspaskich, tas skandalas iškiltų prieš Seimo rinkimus.

Vilius BRAŽĖNAS

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija