Atnaujintas 2004 spalio 27 d.
Nr.80
(1283)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Išeivijos padangėje

Paskirtos 2004 metų JAV Lietuvių bendruomenės Kultūros tarybos premijos

Visuomeninis ir kultūrinis darbas išeivijoje visais laikais buvo aktyvus - išeivija sąmoninga ir budri išbuvo dešimtmečius. Išsisklaidę po plačią Amerikos žemę, gal kiek pasigesdami bendruomeninio ryšio, lietuviai visgi yra veiklūs, kurdami ir išlaikydami tautiškumą bei organizuodami renginius kūrybai ir visuomeninei veiklai pažymėti.

Kultūra, kaip ir mokslo pasiekimai, paliečia kiekvieną žmogų ir visą tautą. Išeivijos kūrėjų įnašas į lietuviškos kultūros gyvenimą ir lietuvybės išlikimą buvo ir tebėra labai reikšmingas.

JAV Lietuvių bendruomenės Kultūros taryba jau daugelį metų pagerbia išeivijos kūrėjus – kultūrininkus. Premijų įteikimas išeivijos kūrėjams – viena kultūrinio pasireiškimo formų, tapusi tradicija. Šiemet vyks 22-oji Premijų šventė, finansuojama Lietuvių fondo, išrinktiems laureatams bus įteikta po tūkstantį dolerių. Taip pat bus surengtas koncertas ir vaišės.

Kandidatus premijoms gauti bendruomenės nariai siūlė siųsdami laiškus, taip pat pateikė siūlymus ir komisijos nariai. Komisiją sudarė LB Kultūros tarybos pirmininkė Marija Remienė, Ritonė Rudaitienė, Leonas Narbutis, dailininkė Magdalena Stankūnienė, dienraščio „Draugas“ vyr.redaktorė Danutė Bindokienė ir Nijolė Pupienė. Pagal balsų daugumą paskirtos šios premijos: Žurnalisto – Broniui Juodeliui; Dailės – Giedrei Žumbakienei; Radijo – „Lietuviškų melodijų“ radijo valandėlės vedėjui Algiui Zaparackui; Tautinių šokių – Rasai Poskočimienei; Muzikos – lietuvių meno ansambliui „Dainava“, vadovaujamam muziko Dariaus Polikaičio.

JAV LB Kultūros taryba per visas Premijų šventes yra pagerbusi nemažai kultūrininkų: muzikos, teatro darbuotojų, žurnalistų, dailininkų, radijo laidų vedėjų, ansamblių, tautinių šokių mokytojų. Premijos skiriamos tik JAV gyvenantiems tautiečiams.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija