Atnaujintas 2004 spalio 29 d.
Nr.81
(1284)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Šakių dekanate

Švč. M. Marijos Rožančinės atlaidai

Sudargas. Spalio antrąjį sekmadienį čia vyko Švč. Mergelės Marijos Rožančinės atlaidai, kurie švenčiami jau nuo XVI amžiaus. Į juos susirinko daug žmonių.

Sumos šv. Mišias aukojo naujasis Griškabūdžio klebonas kun. Žydrūnas Kulpys, kuris pasakė ir gražų prasmingą pamokslą. Jis sakė, kad kiekvienas žmogus turi labiau rūpintis tikrosiomis vertybėmis, dėkoti Švč. Mergelei Marijai už suteiktas malones, prašyti jos užtarimo.

Pasibaigus šv. Mišioms, klebonas kun. Darius Sruoginis pakvietė parapijiečius neišsiskirstyti, o užsukti į parapijos salę, apžiūrėti buvusios parapijietės viešnios iš Kazlų Rūdos Onutės Kubilienės rankdarbių – siuvinėtų paveikslų, nėrinių, skiautinių darbų – parodą, videofilmą apie Romą.

Nemažai sudargiečių ir svečių dalyvavo katalikiškoje viktorinoje, kurią sumaniai vedė tikybos mokytoja Sigita Norkienė. Geriausiai atsakiusios į klausimus Liuda Pranaitienė ir Marcelė Laurinaitinė buvo apdovanotos.

Visus sužavėjo J.V.Tamušausko, profesionalaus fotografo, nuotraukos, kuriose atpažinome Sudargo gamtos vaizdus. Ne veltui sakome: „Rojaus gamtą sudargiečiams davė pats Dievas“. Vėliau parodos eksponatų kūrėjams klebonas kun. D.Sruoginis įteikė padėkos raštus.

Paskutinis popietės akcentas – videofilmo apie Romą, Italiją, kur šventė Kalėdas mūsų du parapijiečiai Jonas ir Antanas Bosai, peržiūra. Visi grožėjomės piligriminės kelionės vaizdais.

Parapijiečiams patiko šventinė popietė, nemažai buvo norinčiųjų dažniau rengti tokius susitikimus, juo labiau kad Sudargo parapija turi erdvią salę.

Stasė JASAITIENĖ,

Marija JANUŠAITIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija