Atnaujintas 2004 spalio 29 d.
Nr.81
(1284)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Negilinti šeimos institucijos krizės ir demokratijos deficito ES

Atviras laiškas Europos Parlamentui, Europos Komisijos atstovybei Lietuvoje, Lietuvos Respublikos Prezidentui, Lietuvos Respublikos Seimui, Lietuvos Respublikos Vyriausybei, Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijai, Lietuvos politinėms partijoms ir visuomeninėms organizacijoms, Lietuvos Bažnyčių vadovams

 

Lietuvoje per referendumo dėl stojimo į Europos Sąjungą buvo išsakyti nuogąstavimai, jog šioje struktūroje tendencingai proteguojamas homoseksualizmas. Tačiau „oficiali“ informacija iš stojimo iniciatorių pusės buvo kitokia – homoseksualizmo įteisinimas arba neįteisinimas esantis kiekvienos valstybės reikalas ir į vertybių klausimą Europos Sąjunga nesikišanti.

Pastaruoju metu vykstantis puolimas prieš eurokomisaru pasiūlytą Roką Butiljonę peržengia visas padorumo, demokratijos ir sveiko proto ribas, nes šiam žmogui siūloma taikyti sankcijas už jo religines ir dorovines pažiūras. Pažymėtina, jog į religijos doktriną nesikišo netgi totalitarinis komunizmas, nors ir siekė sumažinti religijos įtaką bei infiltruoti savus agentus į religines institucijas. Europos Sąjunga pralenkė Sovietų Sąjungą siekdama pakeisti krikščionybės moralinę doktriną, kuri nesuderinama su homoseksualizmu. Šiuo atveju mėginama uždrausti žmogui turėti krikščioniškus įsitikinimus arba juos laisvai reikšti.

Pažymėtina, jog R.Butiljonė neragino susidoroti su homoseksualais, tačiau išsakė savo požiūrį į homoseksualizmą kaip į neigiamą reiškinį. Dėl šios priežasties drausti jam užimti politinį ar administracinį postą būtų tas pats, kaip kinų virtuvės kritiką traktuoti kaip rasizmą (neva pasisakymą prieš kinų tautą). Taigi homoseksualizmo apologetai, nuolatos akcentuodami toleranciją, patys pasirodo netolerantiški vos tik susidūrę su kitokiomis pažiūromis. Diskriminacija dėl religinių, moralinių arba politinių įsitikinimų (o trukdymas užimti vienokias arba kitokias pareigas šiuo pagrindu ir yra diskriminacija) yra draudžiama visais demokratinės teisės aktais.

Europarlamento frakcijos turėtų rimtai pagalvoti, jog jų sprendimas netvirtinti R.Butiljonės eurokomisaru dėl jo religinių bei moralinių įsitikinimų gali padidinti euroskeptikų skaičių ne tiktai Italijoje, kuriai taip trenkiamas moralinis antausis, bet ir Lenkijoje, Lietuvoje bei Latvijoje, kur šeimos vertybės yra suvokiamos gerokai rimčiau negu Vakaruose.

Prašome mūsų šalies politinius ir dvasinius vadovus, visuomenės veikėjus, Lietuvos Respublikos atstovus ES struktūrose išsakyti viešą ir tvirtą poziciją R.Butiljonei apginti, o ES struktūras prašome negilinti šeimos institucijos krizės ir demokratijos deficito Europos Sąjungoje.

Marius Kundrotas
Lietuvių tautinio jaunimo lygos vadovas

Redakcijos prierašas: Būsimas Europos Komisijos pirmininkas Žozė Manuelis Barozas trečiadienį pareiškė atsisakantis savo siūlytos komisarų komandos. Tai jis pažymėjo prieš pat numatytą balsavimą dėl Komisijos patvirtinimo Europos Parlamente. „Padariau išvadą, kad jeigu balsavimas vyks šiandien, rezultatas nebus palankus Europos Sąjungos institucijoms arba Europos kūrimui, - sakė jis pilnuose Europarlamento rūmuose. - Šiomis aplinkybėmis nusprendžiau šiandien jums patvirtinti naujosios Europos Komisijos neteikti”. Jis pažymėjo, kad prieš pateikdamas naujus siūlymus „per kelias artimiausias savaites” konsultuosis su ES lyderiais ir parlamentu. Ž. M. Barozas artėjančią nesėkmę pajuto atsisakęs pakeisti prieštaringai vertinamą paskirtąjį komisarą italą R.Butiljonę, kurio katalikiškas požiūris į homoseksualumą bei santuoką supykdė daugelį europarlamentarų. (Apie šį įsiplieskusį konfliktą Europos Parlamente rašėme spalio 27 d. numeryje.)

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija