Atnaujintas 2004 spalio 29 d.
Nr.81
(1284)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Komendantė“ Fidelis uždraudė dolerį...

Kubos piliečiai stovi eilėje
prie valiutos keityklos
šalies sostinėje Havanoje,
norėdami iškeisti
JAV dolerius į Kubos pesus
EPA-ELTA nuotrauka

Pastebimai senstantis paskutiniuoju komunizmo bastionu (po Šiaurės Korėjos ir Baltarusijos) vadinamas Kubos diktatorius dar kartą nustebino visą pasaulį pareiškęs, kad nuo lapkričio pradžios Kuboje nutraukiama laisva JAV dolerio apyvarta. Esą tai padaryta atsakant į Kubos „liaudies priešo“ JAV prezidento Džordžo Bušo sprendimą sugriežtinti sankcijas prieš „laisvės salą“. Kaip žinoma, Vašingtono administracija neseniai paskelbė priemones apriboti kapitalų srautus į Kubą, taip pat ir turistų keliones.


Kijeve – priešrinkiminis Maskvos desantas

Kandidatas į Ukrainos
prezidentus Viktoras Juščenka
kalba jį paremti susirinkusiems
apie 10 tūkstančių žmonių
Kijevo centre
EPA-ELTA nuotrauka

Spalio 31 dieną daugelis Ukrainos piliečių su nerimu ir viltimi laukia prezidento rinkimų. Tų rinkimų baigtimi labai suinteresuotos NATO ir ES valstybės, kaimyninės šalys, ypač Lenkija, jau nekalbant apie Rusiją, kuri deda milžiniškas pastangas ir, žinoma, didžiulius pinigus, kad rinkimus laimėtų dabartinio prezidento L.Kučmos klano ir Maskvos remiamas kandidatas premjeras Viktoras Janukovičius. Kijeve jau keli mėnesiai V.Janukovičiaus rinkimų štabe darbuojasi artimi Kremliui „juodųjų technologijų“ meistrai, praėję KGB mokyklą. Tokie kaip turintis didelę įtaką Kremliuje, laikomas geriausiu Rusijos rinkimų technologijų specialistu Glebas Pavlovskis ir kitas panašus veikėjas, besispecializuojantis rinkimų rezultatų klastojimo srityje, Markas Gelmanas. Ukrainos žurnalistai pastebėjo, kad Kijeve ir kituose miestuose sukinėjasi ir Lietuvoje gerai žinomi bei R.Pakso pergalę Prezidento rinkimuose organizavę „Al Max“ veikėjai.


„Turkmėnbaši“ lediniai miražai

Apie Turkmėnijos prezidentą Saparmuratą Nijazovą, diegiantį įvairiausias „naujoves“, jau seniai sklando legendos. Žinoma, pirmiausia įamžinant save. Šioje srityje jis beveik pralenkė patį Staliną. S.Nijazovo – „visų turkmėno tėvo“ – paminklai, biustai, portretai tiesiog užtvindė visą šalį. Iš jo „išmintingų“ knygų mokosi moksleiviai ir aukštųjų mokyklų studentai. Jo dekretais uždrausta nešioti barzdas ir turėti auksinius dantis, televizijos diktorius – grimuotis ir šiaip naudotis bet kokia kosmetika.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija