Atnaujintas 2004 lapkričio 3 d.
Nr.82
(1285)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Antroji knyga apie Kuktiškes - istoriją, žmones ir laiką

Utenos rajone, Kuktiškėse, gyvenanti Genovaitė Meškauskaitė - Šnurova per patį šaltos ir lietingos vasaros žydėjimą kraštiečiams pristatė savo knygą „Kuktiškės. Antroji knyga“. Tai monografija apie Utenos rajono miestelį, jo istorinę praeitį ir žmones. Knygoje panaudoti XVIII ir XIX amžių archyviniai dokumentai, bažnyčios kronika, vizitacijos aktai, gausu įdomių amžininkų prisiminimų apie geležinkelį, mokyklą, kolektyvizaciją, pokario ir sovietinį laikotarpį.


Naujos anykštėnų knygos

Knygų apie Anykščių kraštą ir iškilius anykštėnus lentyną šiemet beveik vienu metu papildė net trys įsimintinos knygos. Jas, kaip ir daugelį kitų, išleido iš Kavarsko kilusio knygų leidėjo Petro Kalibato leidykla „Petro ofsetas“. Gerai žinomi daugelio knygų autoriai anykštėnai rašytojai ir žurnalistai (vyras ir žmona) Vygantas Račkaitis ir Milda Telksnytė pradžiugino biografine apybraiža „Kaip lašas mariose...“ apie rašytoją, visuomenės veikėją, švietėją Liudviką Didžiulienę-Žmoną. Prieš keletą metų M.Telksnytė ir V.Račkaitis daug pastangų įdėjo ir parengė spaudai šios Anykščių krašto rašytojos raštus.


Nukankintas už tikėjimą

Užverčiau paskutinį Juozo Ulio knygos „Sudužęs varpelis“ lapą. Tai septyniolikmečio gimnazisto Simono Ulio biografinė apybraiža. Šis jaunuolis buvo bolševikų suimtas, ištremtas pirmaisiais 1940 metų okupacijos mėnesiais ir nukankintas 1943 metais.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija