Atnaujintas 2004 lapkričio 19 d.
Nr.87
(1290)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Rinkimų ypatumai

Pastarieji Seimo rinkimai bei po jų ėję politiniai įvykiai, kaip galima pastebėti, turi savo ypatumų. Keletą jų verta nors trumpai suminėti, juo labiau kad tie ypatumai tampa bendri ir visiems kitiems rinkimams.

Rinkimų kampanijoje partijos faktiškai jau nebekalba apie savo ideologinį pagrindą. Vietoje to imamasi rinkėjams „papirkti” suprantamesnių dalykų: rinkimų kampanija sukoncentruojama tik į įvairiausio lygio pažadų įvairiausiose srityse išreklamavimą ir išgarsinimą. Vyksta savotiškas lenktyniavimas tarp partijų, kuri daugiau pažadės, o ideologinis ir pasaulėžiūrinis pagrindas atmetamas, jis bent neafišuojamas.


Dviprasmybės

Petras KATINAS

Žinoma literatūrologė, daugelio knygų ir straipsnių autorė prof. Vanda Zaborskaitė viename dienraštyje paskelbė straipsnelį, kuriame užsipuolė žurnalistus, politologus ir visus, kurie kritikuoja valdančiąją koaliciją, šaiposi iš jos, nepagarbiai atsiliepia apie dabartinę ir būsimąją valdžią. Pasak profesorės, visiškai tikėtina, kad suformuotos valdančiosios koalicijos iniciatorius ir architektus sieja nuoširdus susirūpinimas viešuoju gėriu, taip pat žmogui būdingas geismas realizuoti save, savo gabumus ir sugebėjimus, palikti pėdsaką visuomenės ir valstybės atmintyje. Taip sakydama, buvusi liūdnai pagarsėjusio Ateities forumo veikėja pirmiausia turėjo galvoje šios prorusiškos koalicijos vyriausiąjį „architektą“ A.Brazauską ir jo komandą. Galbūt ir naujai išrinktą Seimo pirmininką A.Paulauską. Abu jie išdavė savo rinkėjus, numojo ranka į dosniai žarstytus priešrinkiminius pažadus ir prisiglaudė prie rusų geradario V.Uspaskicho iš Archangelsko gubernijos Urdomos gyvenvietės krūtinės.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija