Atnaujintas 2004 gruodžio 3 d.
Nr.91
(1294)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kauno arkivyskupijoje

Kauno dekanate

Ateitininkų įžodžio šventė bažnyčioje

Ženklelis įsegamas Kauno
Juozo Grušo vidurinės
mokyklos ateitininkei
Brigitai Utkaitei

Kaunas. Smagu dalyvauti dvasinio atgimimo renginyje, kur svarbios tradicinės tautos vertybės. Lapkričio 21 dieną Šilainių Šv. Dvasios bažnyčioje klebonas mons. Lionginas Vaičiulionis aukojo šv. Mišias, kuriose gausiai dalyvavo parapijos žmonės. Po šv. Mišių 28 ateitininkų kandidatai davė ateitininko įžodį. Visi kandidatai ateitininkai susikaupę klausėsi pamokslo, skirto jaunimui. Klebonas pasidžiaugė, kad organizaciją papildo vis nauji nariai ir kvietė įsitraukti daugiau jaunimo. Ateitininkų organizaciją papildė net devyni nariai. Daugiausia iš „Rasos“ gimnazijos.

Kauno miesto šv. Kazimiero kuopos vadovė Stasio Lozoraičio vidurinės mokyklos mokytoja metodininkė Vida Zulonaitė pasidžiaugė gausiu ateitininkų būriu, sakė, jog auga puiki pamaina, neabejinga tautos tradicijoms.

Iš tiesų į šią organizaciją ateina jaunimas, kuriam svarbu išsaugoti tautos tradicijas ir puoselėti jas. Ateitininkų šūkis „Visa atnaujinti Kristuje” tapo jų gyvenimo siekiu.

Įžodį davė ir Juozo Grušo vidurinės mokyklos penki jaunučiai ateitininkai. Tai pirmieji ateitininkai šioje mokykloje. Šventėje dalyvavo Jono Basanavičiaus vidurinės mokyklos, „Versmės” vidurinės mokyklos šv. Pauliaus kuopa. „Rasos“ VDU gimnazijos kuopa „Rasa”, Noreikiškių vidurinės mokyklos Noreikiškių kuopa, Stasio Lozoraičio vidurinės mokyklos Stasio Lozoraičio kuopa ir Kauno miesto šv. Kazimiero kuopa. Net trylika kandidatų jaunučių davė įžodį. Puiku, kad jau vaikystėje ugdoma meilė tėvynei, gėrio supratimas. Manau, kad tie vaikai tikrai bus pavyzdžiu kitiems savo bendraamžiams.

Juk jie uoliai mokėsi ir puikiai išlaikė įžodžio egzaminą. Vyresniųjų moksleivių, kurie davė ateitininkų įžodį, buvo šeši. Jie tvirtai žino ateitininkų principus ir pasiryžę juos vykdyti.

Šventėje dalyvavo ir sveikinimo žodį tarė Lietuvos ateitininkų federacijos tarybos narys Vidas Abraitis. Svečias kandidatams ateitininkams įsegė ženklus.

Ateitininkus pasveikino ir Šv. Kazimiero kuopos vadovė mokytoja metodininkė Vida Zulonaitė, kuri vienija visas Šilainių mikrorajono kuopas. Šio rajono ateitininkų organizacija gausiausia Kauno mieste – joje net 400 ateitininkų. Mokytojos metodininkės dėka mikrorajono ateitininkai aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje, o šios kuopos nariai skleidžia savo patirtį kitoms kuopoms.

Mokytoja V.Zulonaitė pakvietė kuopų vadoves savo ateitininkams užrišti juosteles. Šv. Kazimiero kuopos vadovė priminė, kad šia juostele ir ženklu ateitininkai puošiasi valstybinių ir tautinių švenčių metu. Vėliau visi sugiedojo Lietuvos himną ir buvo pakviesti maldai. Po jos prasidėjo meninė dalis, kurios metu ateitininkai parodė savo kūrybinius sugebėjimus. Juozo Grušo vidurinės mokyklos ateitininkai atliko dainą „Brangiausia žemė”, šoko šokį „Tai pievelė, tai žalia”, o ateitininkė Viltė Urbonaitė griežė smuiku. J.Basanavičiaus vidurinės mokyklos atstovai padainavo lietuvių liaudies dainą, „Rasos“ gimnazijos ateitininkai suvaidino pasaką „Ūkininkai”, Šv. Kazimiero kuopos nariai parodė pačių sukurtą programėlę „Žiupsnelis iš ateitininkų gyvenimo”. Jų vaidyba visus sužavėjo ir pralinksmino.

Pasibaigus meninei daliai toliau tęsėsi liaudiška vakaronė. Joje skambėjo armonikos garsai. Sargėnų vidurinės mokyklos vyr. mokytojas Algis Česnavičius griežė armonika, o jam pritarė mokytoja V. Zulonaitė. Vakaronę vedė Šv. Kazimiero kuopos folkloro ansamblio „Sutvaras” (vadovė Laima Kubilienė). Ateitininkai šoko liaudies šokius, dainavo, vaišinosi. Linksminosi ne tik jie, bet ir šventėje dalyvavusieji svečiai.

Zofija ŠIMKIENĖ
Kauno Juozo Grušo vidurinės mokyklos
ateitininkų vadovė mokytoja metodininkė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija