Atnaujintas 2004 gruodžio 3 d.
Nr.91
(1294)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Taikos Kunigaikštis

Kaip įžvalgiai ir teisingai pranašas Izaijas (keli šimtai metų prieš Kristaus gimimą) kalbėjo apie Išganytoją apibūdindamas Jį neužmirštamais vardais: „Nuostabusis Patarėjas, Galingasis Dievas, Amžinasis Tėvas, Ramybės Kunigaikštis. Jo viešpatavimas be ribų, o taika begalinė“ (Iz 9, 5 – 6).

Ir išties kas tik prieš 2000 metų, kad ir dulkėtuose Palestinos vieškeliuose susitikdavo su Dievo Sūnumi, nelikdavo toks pat. Vieni žydai, nuolankiaširdžio Jėzaus ramybės, taikos dvasios ir gailestingosios meilės darbų šviesos apšviesti, su nuostaba, dėkingumu ir džiaugsmu išpažindavo, kad Jis yra Mesijas, o štai kiti, nors ir suprato, kad Jo darbai liudija Jo dieviškąją pasiuntinybę, nesiliovė piktžodžiavę.

Kaip anuomet, taip ir XXI amžiuje lyg ir nieko nauja po saule nėra: nors dėl moderniausių informavimo priemonių Dievo žodis pasiekia daugelio žmonių ausis, tačiau (dėl širdžių surambėjimo) palyginti tik nedaugelio dvasią įstengia atnaujinti.

Antai mūsų akis bado ir širdį užgauna dabar vykstantys nenuspėjami nuožmaus piliečių susipriešinimo procesai Ukrainoje. Manau, kad daug ukrainiečių, remiančių Viktorą Juščenką, šiuo metu yra tiesos pozicijose dar ir dėl to, kad tiki Kristumi, nes suvokia, kad tiktai laisvoje ir kiek galima demokratiškesnėje šalyje įmanoma kurti visapusišką gerovę...

Tad remkime malda tuos, kurie teisėtai Ukrainoje kovoja už šviesesnę savo vaikų ateitį. Lietuvos vyskupų prasmingas maldavimas už Ukrainos žmones, kurį įtraukėme į praėjusio sekmadienio visuotinę maldą, tegul būna kartojamas (arba ir panašiais kreipiniais papildomas) ir visais Advento sekmadieniais. Juk kas kitas šioje įtemptoje padėtyje gali mums pagelbėti, jei ne Galingasis Dievas ir šlovingoji dangaus Karalienė Marija.

Kun. Vytenis Vaškelis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija