Atnaujintas 2004 gruodžio 17 d.
Nr.95
(1298)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Klausimėlio“ pėdsakais

Jau ne vienerius metus Nacionalinės televizijos pirmas kanalas transliuoja J.Jankevičiaus parengtą laidą „Klausimėlis“. Ne kartą žiūrovai, pasipiktinę šios laidos sukeltais įspūdžiais, rašė „XXI amžiuje“ ir kituose laikraščiuose. Keitėsi Nacionalinės televizijos vadovai ir pati programa. Atsirado naujų laidų, tik „Klausimėlis“ nepajudinamas. Neaišku, kodėl jis taip vertinamas tų, kurie sudaro televizijos programą. Vieni žiūrovai sako, jog, žiūrint šią laidą, gali juoktis iki ašarų, kiti piktinasi, kodėl taip begėdiškai demonstruojamas žmonių kvailumas. Ir kyla klausimas: argi nėra nė vieno žmogaus, kuris atsakytų į pono Juro pateiktą klausimėlį? Deja, yra, ir ne vienas. Bet rengėjų tikslas kitas. Matyt, laidos vedėjui labai malonu, kai žmonės tartum iš gausybės rago pila įvairias nesąmones. Tiesa, parenkamas specialistas, kuris paaiškina, atsako į klausimą. Tačiau jo atsakas dažniausiai blankus, jis tarsi nuskęsta išsakytų kvailybių jūroje.

Pasidaro be galo liūdna, kad pas mus tiek daug nemokšų, daugiausia jaunų žmonių. Juk daugelis jų yra baigę vidurinę mokyklą. Kaip galima juoktis, jeigu tokiems piliečiams frakas – tai Seimo deputatas, Bagdadas – JAV sostinė, A.Stulginskis – Lietuvos popiežius, K.Boruta parašė Lietuvos himną, „Pragiedrulius“, „Faustą“ ir kiti „perliukai“. Aišku, visko negali žinoti, bet kas gi verčia, užuot pasakius „nežinau“, tauzyti tokias nesąmones.

Tai verčia susirūpinti mūsų tautos šviesuolius, Tėvynės patriotus. Šiandieninį Lietuvos pilietį reikia šviesti, mokyti orumo, savigarbos, o ne tyčiotis iš jo kvailumo. „Klausimėlio“ metodais to neišmokysi. Ar ne geriau būtų, jeigu „Klausimėlį“ pakeistų kultūrinė, švietėjiška laida. Dabar tokių šiek tiek turime. Tai „Laiko ženklai“, „Mūsų miesteliai“ ir kitos, tik joms skiriamas netinkamas laikas. Ar normalu, kai tokia gera laida „Be pykčio“ rodoma vidurnaktį?

Šiandien mums reikia sąmoningų, protingų Lietuvos piliečių.

Ona BEINORYTĖ

Klaipėda

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija