Atnaujintas 2004 gruodžio 17 d.
Nr.95
(1298)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Mylėti iš savęs išeinant, virš savęs pakylant“

Kolpingo draugija – tai Adolfo Kolpingo įsteigta ir jo suformuota katalikiška švietimo bei veiklos bendruomenė, akcentuojanti šeimyniškumą ir globą gyvenimo kelyje.

Švietimas, veikla ir draugiškumas – tai trys būdingi ir vienas su kitu glaudžiai susiję darbo bei gyvenimo draugijoje matmenys. Draugija dirba šeimos politikos srityje: rengia kursus, konferencijas aktualiais šeimai klausimais, organizuoja šeimų stovyklas, krikščioniško socialinio mokymo seminarus, dalyvauja vietinių ir tarptautinių projektų rengime, švietimo bei socialinėje srityje. Vietinė bendruomenė vadinama Kolpingo šeima, kurios veikla artimai siejasi su parapija.

Viena Lietuvos Kolpingo draugijos šeimų – tai prie Kauno Švč.M.Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios susibūrusi Kolpingo šeima, kuri vykdo projektą „Kauno miesto pagyvenusių ir vienišų žmonių laisvalaikio užimtumas „Mylėti iš savęs, virš savęs pakylant“.

Popietės vyksta du kartus per mėnesį sekmadieniais, jose analizuojamos įvairios temos.

Lapkričio 28 dieną į popietę buvo pakviestos Vokietijos Federacinės Respublikos nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus dr. Aleksanderio von Romo žmona Gozela von Rom ir Norvegijos Karalystės nepaprastojo įgaliotojo ambasadoriaus žmona Ašild Hauge. Ponia A.Hauge atvyko netgi su savo vyru ambasadoriumi p. Kare Hauge.

Svečius šiltai sutiko Kolpingo liaudiškos muzikos ansamblis „Raguva“ (vad. Aurelija Bareišienė), po koncerto mieli svečiai bendravo su miesto žmonėmis, vaišinosi rengėjų iškeptais pyragais ir viešnių atsivežtais skanumynais.

Visos šios popietės mums, pagyvenusiems žmonėms, yra svarbios ir labai reikalingos, čia visuomet randame šilumą, gerą, nuoširdų žodį. Labai džiaugiamės, kad turime kur susirinkti, pabendrauti ir praskaidrinti savo ir taip jau niūrią kasdienybę. Dėkojame mieliems rengėjams, linkime jiems sveikatos ir tvirtybės geruose darbuose.

Stefa BANIKONIENĖ

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija