Atnaujintas 2004 gruodžio 24 d.
Nr.97
(1300)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kodėl Jėzus geriau už Kalėdų senelį?..

Apaštalo žingsniai - per tėviškės žemę,
Apaštalo žodžiai - per vėtrų staugimą,
Jie taip reikalingi, kai dienos aptemę,
Kai širdys pavargę nuo ilgo laukimo.
                                                        Lacrima

Adventas atveria galimybę kiekvienam žmogui nuskaidrinti savo širdį. Tad mes vis laukiame, kada, įveikdama tamsą, grįš saulė. Keliame akis į dangų, trokšdami kuo greičiau pamatyti sužibusią Žvaigždę, simbolizuojančią Kūdikėlio Jėzaus atėjimą į žemę.

Tauragės M.Mažvydo pagrindinės mokyklos Marijos Pečkauskaitės kuopos ateitininkai jau pirmąją Advento sekmadienį kartu su Žemaitijos krikščioniškuoju jaunimu dalyvavo dvasinio atsinaujinimo savaitgalyje Telšių katalikiškojoje gimnazijoje. Grįžę į namus, organizavo meditacinį renginį „Kodėl Jėzus geriau už Kalėdų senelį?“.

Po dienos šurmulio M.Mažvydo mokykla skendėjo prieblandoje, kada į adventinį susikaupimo vakarą rinkosi visų Tauragės mokyklų jūrų skautai bei ateitininkai. Ypač laukėme svečių iš Gargždų ir Klaipėdos universiteto bei Tauragės Švč.Trejybės bažnyčios vikaro kun. Kęstučio Timofejevo.

Žvakučių liepsnelių nušviestoje patalpoje vyravo susikaupimas ir laukimo nuotaika. Visų akys krypo į patalpos centre esantį Advento vainiką bei tyliai plevenančią trečiosios Advento savaitės žvakę.

Įžangoje 8c klasės ateitininkės skaitė Panevėžio vyskupijos ganytojo Jono Kaunecko sukurtus pamąstymus apie Advento žvakes - tikėjimo, ramybės, meilės ir vilties simbolius, kurie žmogaus širdyje turi užimti pačią svarbiausią vietą.

Gargždų parapijos katalikiško jaunimo atstovai susikaupimo nuotaiką dar labiau nuskaidrino gitarų akordais bei giesmėmis.

Diakonas Juozas Deveikis (buvęs Tauragės Švč.Trejybės bažnyčios dvasininkas) į susirinkusį jaunimą kreipėsi pasakojimu apie sūnų paklydėlį, grįžtantį į tėvo namus ir pamatantį pilną obelį baltų kaspinų - laukimo ženklo. Svečias kvietė jaunuomenę nenusigręžti nuo tikrųjų gyvenimo vertybių, ypač nuo tikėjimo.

Viešnia iš Klaipėdos, studentė ateitininkė Kristina, pasidalijo savo tikėjimo patirtimi, pamokė giesmių.

Tauragės Švč.Trejybės bažnyčios vikaras kun. Kęstutis savo apsilankymu, nuoširdumu nuskaidrino skautų ir ateitininkų sambūrį. Kunigas mielai bendravo su vakaro dalyviais, pareiškė norą ištiesti pagalbos ranką įvairiose situacijose (rengiant susikaupimo vakarus, ištikus dvasinei krizei). Ne veltui meditacinio vakaro organizatorės - M.Pečkauskaitės kuopos ateitininkės padovanojo šauniesiems dvasininkams simbolines Kalėdų žvaigždes - dvasinės šviesos simbolį.

Lietuvių kalbos mokytoja metodininkė, ateitininkų vadovė Vitalija renginio dalyvius skatino aktyviai dalyvauti diskusijoje „Kodėl Jėzus geriau už Kalėdų senelį?“. Ypač įsiminė teiginiai: „Senelis gyvena šiaurėje - Jėzus yra visur; Senelis ateina kartą per metus - Jėzus yra nuolat pasirengęs mums padėti. Maži Kalėdų senelio pagalbininkai gamino žaislus - Jėzus kuria naują gyvenimą, taiso sužeistas širdis“.

Jūrų skautų vadovė „Šaltinio“ vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Jūratė Lazdauskienė pristatė savo organizacijos nuveiktus geruosius darbus: dovanėlių vienišiems seneliams nešimą, įsitraukimą į bažnyčios skelbiamą akciją.

Ateitininkų kuopos pirmininkė Agnė Juškytė kvietė bendraamžius dalyvauti akcijoje „Pralinksmink mažesnįjį“ (gruodžio pabaigoje ateitininkai vyks į „Šaltinėlio“ vaikų globos namus ir bendraus su pačiais mažiausiais vaikais).

Renginio kulminacija - ratu siunčiamas suvenyras iš Vatikano, kurio viduje „paslėpta“ miniatiūrinė prakartėlė. Mokiniai tyliai išsakė kūdikėliui Jėzui pačius slapčiausius savo lūkesčius, giliai širdyje tikėdami Atpirkėjo meilės galia žmonijai.

Už prasmingą buvimą kartu noriu padėkoti kunigams Kęstučiui ir Juozui, Gargždų parapijos jaunimo atstovams, savo bendraminčiams vaikams, tikintiems dangiška išmintimi, kuri žmonijos istorijoje minima ir saugoma daugelį amžių.

Vitalija JUŠKEVIČIŪTĖ,
Tauragės M.Mažvydo pagrindinės mokyklos
lietuvių kalbos mokytoja metodininkė,
Tauragės dekanato katalikiškų vaikų
ir jaunimo organizacijų koordinatorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija