Atnaujintas 2004 gruodžio 31 d.
Nr.98
(1301)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Namai, kuriuose daug meilės

Benjaminas ŽULYS

Svečiai iš Kunigų seminarijos

Užgimęs svetimoje pastogėje, vaikelis Jėzus grįžo į savo žemiškos tėviškės namus Nazarete. Jis gerai žino, kad ir mums visiems reikalingi tėviškės namai, kad galėtume jų pasiilgti ir visada į juos sugrįžti, kad jie nuvestų mus į dangiškus namus, pas Tėvą.

Daugelio žmonių širdyse įžiebta Jėzaus meilė sukūrė vaiko tėviškės namus tiems, kurie jų šilumos yra netekę.


Pasidalyti gerumu

Aukštosios Panemunės
parapijos klebonas
kun. Deimantas Brogys
ir verslininkė Alė Jurgaitienė
(centre) mano, kad akcija
„Gerumas mus vienija“
taps gražia tradicija

„Viskas praeina šiame pasaulyje – tik gerumas išlieka. Tik Meilė, Tikėjimas ir Viltis – amžini. Tuos žodžius visada norisi rašyti didžiąja raide“, - po akcijos „Gerumas mus vienija“, kuri antrus metus vyksta Aukštosios Panemunės parapijoje, dėkodamas rėmėjams kalbėjo Švč. M.Marijos Vardo bažnyčios klebonas ir čia įsikūrusio vyskupijos „Caritas“ vadovas kun. Deimantas Brogys.

Prieš tai Aukštosios Panemunės šventovėje buvo aukojamos šv. Mišios, pasakytas gerumą ir artimo meilę skatinantis pamokslas.


Aukos senelių namams

Akciją „Paprastas stebuklas”
užbaigė kalėdinis koncertas
sostinės Bernardinų bažnyčioje,
kurį vedė brolis Astijus Kungys
ir žurnalistė Gabija Vitkevičiūtė

Prieš mėnesį, pranciškonų pakviesti atsigręžti į vienišus senukus, žmonės skambino akcijos „Paprastas stebuklas” telefonu ir iki Kūčių paaukojo per 43 tūkst. litų. Į akcijos sąskaitas pervesta 21 495 litai.

Antrąją Kalėdų dieną Bernardinų bažnyčioje surengas kalėdinis koncertas, skirtas vargingiausiems senelių namams paremti. Populiarias kalėdines giesmes ir melodijas labdaros renginyje atliko Antano Šabaniausko premijos laureatė Nelė Paltinienė. Programoje dalyvavo Lietuvos radijo ir televizijos lengvosios muzikos orkestras, Vilniaus miesto muzikos mėgėjų simfoninis orkestras „Vilnius”, vyrų choras „Aidas”, Nacionalinės filharmonijos solistė Judita Leitaitė, Deivydas Staponkus, Veronika Pavilionienė, Jurga Šeduikytė, vaikų choras „TeleBimBam” ir kiti atlikėjai.


Viltis – visada gyva

Benjaminas ŽULYS

Valgyklos vedėja Regina
Aksomienė, talkininkės studentės
Asta Tamulevičiūtė, Aušra
Jakimavičiūtė ir Dalia Blažulionytė

Kaune, Partizanų gatvėje, įsikūrusioje naujoje labdaros Sriubos valgykloje buvo surengta tradicinė Kūčių vakarienė. Į ją rinkosi gausus žmonių būrys. Jie – tai vargo, nepriteklių ar kitų gyvenimo keblumų paliesti miesto gyventojai. Didžiuma jų – neturį darbo, gauną menką materialinę valstybės paramą ar jos visai negauną, kai kurie net neturį kur gyventi, nusivylę valdžios darbais ir pažadais. Jie čia kasdien lankosi pavalgyti karštos sriubos su duonos rieke, už ką sako esą dėkingi, nes namuose, jei tokius turi, ne visuomet gauna ir to.


Kardinolas nuteistiesiems linkėjo šiltų Kalėdų ir vilties

Kardinolas Audrys Juozas
Bačkis lankė Lukiškių kalėjimo
vienutėse ir dvivietėse kamerose
gyvenančius nuteistuosius
iki gyvos galvos, kiekvienam
dovanojo po trumpą katekizmą,
kalėdaičių, kūčiukų,
mandarinų ir arbatos.

Gruodžio 23-iąją Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis lankė Lukiškių kalėjimo vienutėse ir dvivietėse kamerose gyvenančius nuteistuosius iki gyvos galvos. Pasikalbėjęs su kiekvienu atskirai, kardinolas dovanojo po trumpą katekizmą, kalėdaičių, kūčiukų, mandarinų ir arbatos. ”Į tokią vietą atėjus visuomet suskausta širdį - nesvarbu, ar žmonės patys sau susigadino gyvenimą, ar aplinkybės taip susiklostė, kad neteko laisvės”, - sakė kardinolas. Jo teigimu, ypatingas dėmesys atskirtiems nuo artimųjų prieš šventes reikalingas todėl, kad Kalėdos - šeimų šventė, ir nuteistiesiems, atstumtiesiems kaip niekad trūksta artumo. Susitikime su kalėjimo pareigūnais kardinolas linkėjo nesiliauti į kiekvieną nuteistąjį žiūrėjus kaip į žmogų, nes „įsikūnijęs Dievas už visus mirė ant kryžiaus”.


Beveik šimtas prakartėlių

Marijona MILIAUSKIENĖ Bronius VERTELKA

Vandos Umbrasienės
iš Elektrėnų prakartėlė

Iš septyniolikos rajonų ir miestų į Rokiškį atkeliavo 98 prakartėlės. Rajono centre atidaryta septintoji respublikinė prakartėlių paroda. Antrą kartą prieš Kalėdas jos rodomos ne Rokiškio krašto muziejuje, bet šalia jo, parke stovinčiame dideliame kluone. Ekspozicija lankoma kasdien, išskyrus sekmadienį, nuo 10 iki 18 valandos be pietų pertraukos. Jos lankymo kaina simbolinė – vienas litas.


Baltojo grožio spalvos

Benjaminas ŽULYS

Dvi iš parodos organizatorių –
Dainora Čižinauskienė
ir Regina Žukauskienė

Kaune, Religijos studijų kolegijoje, veikia ir visą sausio mėnesį dar vyks paroda „Balto popieriaus tyli kalba“. Ją organizavo Kauno apskrities ikimokyklinių įstaigų Dailės ugdytojų draugija, Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyrius, Kauno menų darželis „Etiudas“, šeimininkai – Religijos studijų kolegija. Parodos projekto rengėjos – Dainora Čižinauskienė (kuratorė dr. Rimanta Matlašaitienė –Kauno apskrities ikimokyklinių įstaigų Dailės ugdytojų draugijos pirmininkė), Regina Žukauskienė (menų darželio „Etiudas“ direktorė), Evalda Pavydytė, Genovaitė Valeikienė, Dalė Sutkutė ir kitos auklėtojos, dailės pedagogės papasakojo apie parodą, darbus sukūrusių vaikų gabumus, pomėgius, jų požiūrį į meną, grožį. Kaip tik – požiūrį, nes darželinukai ypač suvokia tai, kas yra gražu, iškilu, priimtina jų mažoms jautrioms širdelėms.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija