Atnaujintas 2004 gruodžio 31 d.
Nr.98
(1301)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Darbais ir artimo meile

Birštono vid. mokyklos
5c klasės mokiniai -
jaunieji karitiečiai

Vieną Advento sekmadienį Birštono parapijos „Caritas“, sveikos gyvensenos klubas „Šilagėlė“, „Bočių“ bendrija bei kitos organizacijos, vadovaujami parapijos dekano monsinjoro Jono Dalinevičiaus, susirinko į Advento popietę ir sveiko maisto šventę.

Pirmiausia bažnyčioje visi dalyvavo šv.Mišių aukoje. Vėliau Kultūros centre vyko popietė, kurią pradėjo jaunieji karitiečiai - 5c klasės moksleiviai. Jie kalbėjo apie gerumą, artimo meilę, Jėzaus gimimo laukimą, pagiedojo giesmę. Dėkojo buvusiai jų mokytojai Romai Malinauskienei ir dabartinei auklėtojai Daivai Jonikaitei, kad taip gražiai juos auklėjo.

Su popietės dalyviais nuoširdžiai bendravo mūsų svečiai - jaunimo evangelizacijos ir maldos grupės „Gyvieji akmenys“ atstovai Antanas Šalaševičius ir Alvydas Rakauskas. „Gyvieji akmenys“ nuolat bendrauja su jaunimu ir vyresnio amžiaus žmonėmis, ieškančiais Dievo ir gyvenimo prasmės. Alvydas ir Antanas labai paprastais žodžiais ir pavyzdžiais atskleidė krikščionybės esmę, Kristaus atėjimo į žemę prasmę. Tikroji laukimo prasmė - Kristaus gimimas mūsų širdyse.

Po rimtų apmąstymų visi buvo pakviesti į maisto šventę, kurią surengė išradingosios „Šilagėlės“ šeimininkės, vadovaujamos Bronės Raudonikienės. Taip pat dalyvavo ir svečiai - sveikuoliai iš Prienų ir Išlaužo.

Mokytoja N.Juozaitienė kartu su grupele moksleivių šventės dalyviams papasakojo apie senolių Advento tradicijas. Mons. J.Dalinevičius palaimino stalą. Nuostabą ir pasigėrėjimą kėlė salės puošmena - simbolinė eglė, kurią sukomponavo ir papuošė Teresė Murauskaitė ir Janina Giknienė. Gražiai derėjo Advento vainikas, nupintas Z.Šacauskienės ir J.Giknienės.

Meras A.Zenkevičius ir vicemeras J.Aleksandravičius padėkojo T.Murauskaitei už sveikos gyvensenos klubo įsteigimą, kuris gyvuoja jau penkerius metus, ugdo mūsų bendruomenės fizinę ir dvasinę sveikatą.

Kartu vyko „Caritas“ akcija „Gerumas mus vienija“. Tik darbais ir artimo meile įprasminsime savo tikėjimą ir sulauksime gimstančio Kristaus mūsų širdyse ir bendruomenėse. Birštoniečiai gana aktyviai dalyvavo šioje akcijoje, padėjo vieni kitiems.

Stasė BELICKIENĖ

Birštonas

Teresės MURAUSKAITĖS nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija