Atnaujintas 2005 sausio 5 d.
Nr.1
(1301)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Priminė krašto istoriją ir garsius žmones

Scena iš Pasvalio krašto
muziejaus teatro spektaklio
„Kilkime ir aukime“

Baigėsi Utenos tautodailininkų klubo “Svirnas”, lopšelio-darželio „Želmenėlis“ ir folkloro ansamblio „Kupolytė“ bendradarbiavimo projektas, pagal kurį Utenos rajono tautodailininkai savo amato paslapčių ugdymo mokė įstaigos darbuotojas bei, dalyvaudami įvairiuose bendruose renginiuose, patys plačiau sužinojo apie liaudies papročius, tradicijas, kultūrinį paveldą.

Baigiamasis projekto renginys buvo skirtas Utenos miesto visuomenei. Utenos kolegijoje miestiečiams Aurelijos Rutkauskienės spektaklį “Kilkime ir aukime” parodė Pasvalio krašto muziejaus teatras, kurio spektakliai žinomi kaip edukacinės programos, prikeliančios iš užmaršties Pasvalio kraštą garsinusias istorines asmenybes ir kilnius jų darbus.

Utenos lopšelio - darželio “Želmenėlis” vedėja Sigita Dilienė prisiminė, kad draugystė tarp ugdymo įstaigos ir Pasvalio krašto muziejaus bei prie jo veikiančio teatro užsimezgė prieš trejetą metų, kuomet uteniškiai aplankė šį muziejų ir buvo sužavėti turtinga ekspozicija bei svetingais žmonėmis. Vaikų folkloro ansamblis „Kupolytė“ Pasvalio muziejuje surengė Advento vakarones, o pasvaliečiai Utenos kultūros centre parodė spektaklį apie lietuvybę puoselėjusį Petrą Vileišį ir surengė tautodailės darbų parodą.

“Labai norime, kad mūsų bendravimas būtų nuolatinis, kad galėtume mokytis vieni iš kitų ir dalytis dvasios turtais, kurie yra neįkainojami ir nuo kurių sušyla mūsų širdys,- sakė S.Dilienė, prisiminusi prieš trejus metus vykusią kalėdinę tautodailininkų darbų mugę Pasvalio krašto muziejuje. - Mes turime tiek gražių ir originalių dalykų. Rodykime juos pasauliui ir vieni kitiems, dovanokime savo žmonių sukurtus darbelius, o ne pigius beverčius blizgučius.”

Pasvalio krašto muziejaus direktorė Vita Pavilionienė sakė, jog per šešerius gyvavimo metus muziejaus teatras pastatė septynis edukacinius spektaklius. Visus juos režisavo Gintaras Kutkauskas. Spektaklis “Kilkime ir aukime”, kurį pasvaliečiai parodė uteniškiams, skirtas kunigams šviesuoliams Antanui Vienažindžiui, Mikalojui Šeižiui - Dagilėliui ir Julijonui Lindei - Dobilui. Įdomu ir tai, kad spektaklyje vaidina Radviliškio dekanas kunigas Gintaras Jonikas.

Tikimasi, kad prieš trejetą metų užsimezgusi draugystė tarp Utenos ir Pasvalio nenutrūks, dar ne kartą visus praturtins naujais bendrais kultūros projektais, įdomiais susitikimais, parodomis ir naujomis pažintimis su abiejų kraštų kūrėjais.

Rūta Jonuškienė

Audronės Driskiuvienės nuotrauka

Utena-Pasvalys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija