Atnaujintas 2005 sausio 5 d.
Nr.1
(1301)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Atmintis įamžinta kūryboje

Prie Viktoro Lukošiūno
ir jo sūnaus devynmečio
Domuko portretų
eksponuojami jų paveikslai

Varėnos kultūros centro parodų salėje atidaryta prieš metus žuvusių Varėnos ,,Ryto“ vidurinės mokyklos dailės mokytojo Viktoro Lukošiūno ir jo sūnaus devynmečio Domuko kūrybos darbų paroda ,,Negęstanti žmogaus širdis“.

Šių tapybos darbų autorių išėjimas Amžinybėn skaudžiai užgavo jautriausias sielos stygas artimiesiems, draugams, kolegoms, juos pažinojusiems. Su šiomis netektimis atsivėrusią begalinę tuštumą bent truputėlį užpildo likę jų kūrybiniai darbai, kuriuose galima įžvelgti gyvenimo prasmę simbolizuojančių motyvų. Darbštų ir kilniaširdį mokytoją Viktorą primins mokyklos sienas puošiančios freskos ir jo mokinių paveikslai, mokinį Domą – jo gyvybingumas ir smalsumas.

Į parodos atidarymą prisiminti išėjusiųjų, pagerbti juos ir pasigrožėti jų paveikslais susirinko nemažas būrys ne tik ,,Ryto“ vidurinės mokyklos, bet ir miesto bendruomenės.

Apie kolegą V.Lukošiūną – linksmą, geranorį, atviraširdį, gyvybingą, draugišką ir skubėjusį gyventi prisiminimais dalijosi ,,Ryto“ vidurinės mokyklos direktorius R.Vasiliauskas, mokytojas A.Žuromskas.

Rajono savivaldybės mero pavaduotojas Alvydas Valeiša padėkojo parodos rengėjams už gražų sumanymą taip prisiminti ir pagerbti prieš metus išėjusius parodos darbų autorius. Už galimybę drauge su visais prisiminti artimiausius žmones, jų kūrybinių darbų pristatymo dėka prisiliesti prie subtiliausių šių žmonių sielos virpesių parodos rengėjams padėkojo Laima Lukošiūnienė.

Pagyvenusių žmonių portretai, natiurmortai, gyvenimo prasmės įžvalgų kupini paveikslai – tai dar vienas įrodymas kūrėją turėjus jautrią sielą. Ją gaubia visų, pažinojusių V. ir D.Lukošiūnus, atminties šviesa.

Rūta AVERKIENĖ

Varėna

Autorės nuotraukos

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija