Atnaujintas 2005 sausio 5 d.
Nr.1
(1301)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Muziejininkės premijos

2004 metams besibaigiant Anykščių rajono kultūros taryba išrinko naujus kandidatus tradicinei kultūrinei ilgametės anykštėnės muziejininkės Teresės Mikeliūnaitės (1928-1984) premijai gauti, o Anykščių rajono taryba paskyrė šias premijas.

T.Mikeliūnaitės premiją (penki tūkstančiai litų) šiemet pasidalys du gerai žinomi anykštėnai. Fotožurnalistui ir fotomenininkui „Anykštos“ laikraščio redaktorės pavaduotojui Jonui Junevičiui trijų tūkstančių litų premija skirta už sėkmingą fotožurnalistinę veiklą ir šiemet pasirodžiusį jo darbų fotoalbumą „Anykščių idilės“. Dviejų tūkstančių litų premija yra įvertinta ir Skiemonių pagrindinės mokyklos muzikos mokytojo bei Anykščių kultūros centro Skiemonių skyriaus meno vadovo Gintauto Eimanavičiaus kultūrinė veikla.

Pernai T.Mikeliūnaitės premijos laureatais tapo Anykščių A.Baranausko ir A.Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus direktorius Antanas Verbickas, taip pat archeologas istorijos mokslų daktaras Gintautas Zabiela, daugiau kaip dešimtmetį tyrinėjantis Šeimyniškėlių (Vorutos) piliakalnį.

Anykščių rajono savivaldybės įsteigtos kultūrinės premijos laureatais anksčiau yra tapę ir anykštėnai rašytojai bei žurnalistai, katalikiško laikraščio vaikams „Kregždutė“ leidėjai Milda Telksnytė ir Vygandas Račkaitis, režisieriai Galina ir Vytautas Germanavičiai, anykštėnas rašytojas Rimantas Vanagas, Anykščių muzikos mokyklos mokytoja Irena Meldaikienė, buvusi rajono mero patarėja kultūros klausimais, Pasaulio anykštėnų atsakingoji sekretorė Bronė Lukaitienė, taip pat tokia premija skirta ir siaurojo geležinkelio muziejinei ekspozicijai, parengtai Anykščių A.Baranausko ir Vienuolio-Žukausko memorialinio muziejaus darbuotojų.

T.Mikeliūnaitės premija yra skiriama jau ketvirtą kartą. Kadangi Anykščių kraštui nusipelniusių ir kultūros srityje sėkmingai besidarbuojančių žmonių yra daug, Kultūros tarybai, veikiančiai prie rajono savivaldybės, pateikiamas nemažas kandidatų premijai gauti sąrašas ir balsavimo metu išrenkami pretendentai, kurių kandidatūros dar vėliau patvirtina rajono Taryba. Kaip paprastai, premijai skirta suma yra dalijama į kelias dalis ir paskatinimo susilaukia ne vienas, o daugiau asmenų.

Vytautas Bagdonas

Anykščiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija