Atnaujintas 2005 sausio 5 d.
Nr.1
(1301)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Žvelkime į ateitį, gyvenkime šia diena, negąsdinami praeities šmėklų

Lietuvos prezidentas
Valdas Adamkus
Tomo Černiševo
(ELTA) nuotrauka

Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus teigia kol kas nevertinąs naujojo Seimo bei Vyriausybės teigiamai arba neigiamai ir pabrėžia priimąs buvusiajai nomenklatūrai valdžią suteikusį rinkėjų apsisprendimą kaip įvykusį faktą. Vertindamas 2004 metus V.Adamkus interviu Eltai sakė linkįs Lietuvos žmonėms ir naujajai valdžiai daugiau teisingumo, pasitikėjimo valstybės institucijomis ir medžiaginio bei dvasinio gyvenimo pakylėjimo 2005 metais.


Pa(si)drąsinimas

Reikia drąsintis, nes mus dažnai lydi nerimas. Yra žmonių pasiryžėlių, kurie daug dirba, o rezultatai jų nedžiugina. Gali būti, kad dar ilgai nepradžiugins, gal ir niekada regimu pavidalu, tad savotiškais pavidalais save ir kitus pa(si)drąsiname svarstydami.


Praėjusių metų skandalai –
tai artėjančių permainų požymiai

Lietuvos prezidentas
Valdas Adamkus
Tomo Černiševo
(ELTA) nuotrauka

Po Seimo rinkimų praėjus porai mėnesių, jau galima ramiai apsvarstyti, koks bus šis Seimas. Apie vieną jos dalį – opozicinę Tėvynės sąjungos frakciją – kalbamės su Tėvynės sąjungos pirmininku ir šios frakcijos seniūnu Seime Andriumi Kubiliumi.

 

Dvidešimt šeši Tėvynės sąjungos frakcijos nariai Seime – tai daug ar mažai?

Viskas gyvenime yra santykiniai dalykai. Dvidešimt šeši, palyginti su dešimčia, kuriuos turėjome praėjusiame Seime, žinoma, nemažai. Bet dvidešimt šeši, palyginti su 1996 metų mūsų frakcija, kai joje buvo septyniasdešimt, tai nėra daug. Bet, esant tokiai situacijai, aš tikrai galiu pasidžiaugti, kad esame jėga, kuri gali žymiai efektyviau vykdyti konstitucinę opozicijos priedermę – Vyriausybės parlamentinę priežiūrą.


Politinis akibrokštas ir valstybės orumą žeidžiantis nesusipratimas

Lietuvos Respublikos Prezidentui, Seimo Pirmininkui, Ministrui Pirmininkui Kreipimasis dėl svarstomų galimybių dalyvauti pergalės Antrajame pasauliniame kare minėjimo iškilmėse Maskvoje

Rusija – SSRS teisių ir įsipareigojimų perėmėja – rengia SSRS pergalės prieš hitlerinę Vokietiją 60-mečio minėjimą. Į iškilmes numatoma kviesti antihitlerinės koalicijos ir kitų valstybių vadovus bei atstovus. Lietuva, nepriklausiusi antihitlerinei koalicijai (valstybingumą buvo praradusi), priskiriama prie kitų, numatomų kviesti į iškilmes, valstybių.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija