Atnaujintas 2005 sausio 5 d.
Nr.1
(1301)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Lietuvos muzikos pasididžiavimas

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Pianistė virtuozė
Mūza Rubackytė
Autoriaus nuotrauka

Kiekvienais metais Lietuvos muzikos pasididžiavimas arba, kaip dar vadina pasaulinio garso pianistę Mūzą Rubackytę, kultūros ambasadorė užsienyje, - vėl savo gimtajame Kaune. Per pastaruosius keletą metų, Advento metu, įžymioji pasaulio pianistė virtuozė visada koncertuoja Lietuvoje - Kaune ir Vilniuje. Šiemet menininkė į Kauną atvyko kartu su Šveicarijos dirigentu Stefanu Lano, kuris atvežė naują programą - savo naują simfoniją Nr. 3 „Eikasia“.


„Kritimas yra kaip startas pakilimui“

Skulptorius Algimantas Vytėnas
nevaldo kojų, tačiau neslepia
savo neįgalumo ir sako:
„Tai, kas įvyko man vaikystėje,
gali atsitikti bet kam
ir bet kuriuo metu“

Panevėžio dailės galerijoje eksponuojami skulptoriaus Algimanto VYTĖNO mieste žinomų žmonių piešti portretai, tapyti paveikslai ir skulptūros. Paroda skirta jos autoriaus 60-mečiui. Aukštaitijos sostinėje gyvenantis menininkas mielai sutiko atsakyti į „XXI amžiaus“ klausimus.

Kiekviena nauja diena yra didelis džiaugsmas

60 metų jums - tai daug ar mažai?

Žmogaus amžius yra reliatyvus dalykas. Vienam gali būti 20 daug, kitam – ir 60 mažai. Tai priklauso nuo žmogaus gyvenimo intensyvumo, nuo jo kūrybos proceso. Yra kūrybiškų asmenybių, kurios ima ir sudega kaip meteoras. Yra ir tokių, kurie atsiskleidžia palaipsniui. O žmogaus gyvenimo masteliu 60 metų – tai, ko gero, didelis laiko tarpas. Nors, kai pats atsigręži, atrodo, labai nedaug laiko praėjo. Visai neseniai buvo mano vaikystė, tarsi vakar baigiau Dailės akademiją. Laiko sąvoka yra gana subjektyvus dalykas. Kitaip savo metus aš dabar suvokiu, kitaip juos vertinu. Gal tai kūrybinės brandos momentas?

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija