Atnaujintas 2005 sausio 7 d.
Nr.2
(1303)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Keliamės iš purvyno

Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo šventė Kauno Arkikatedroje, įvykusi gruodžio 8 dieną, įeis į tikinčiųjų gyvenimo istoriją kaip svarbus sielos atgaivinimo įvykis Švč. Mergelei Marijai užtariant. Atidaryta ir pašventinta pasaulinė „Marijos radijo“ stotis Kaune.

Tai dar tik trijų mėnesių kūdikis, bet jau kiek sielų apraminęs, pakėlęs iš nusivylimo, apgydęs fizines žmonių negales, suteikęs viltį nesibaigiančiose kančiose. Tų kančių gal ir būtų mažiau, jei lietuvį, 50 metų kalintą ateizmo kalėjimuose, būtų užjautę ir įvertinę mūsų tėvynės Lietuvos valdžios vyrai. Ypač nusivylę seni žmonės, kuriuos net per televiziją pažemina, pavadindami nešvankiais vardais. O ką kalbėti apie knygas, kurios rašomos iškreipiant tikrąją tiesą, įskaudinant dar likusius kovotojus už tėvynės laisvę. Todėl nenuostabu, kad šie klausytojai nebegali išjungti „Marijos radijo“, dėkoja, meldžiasi, verkia iš džiaugsmo. Šį faktą paliudija patys žmonės, skambindami į radiją. Darbuotojai nuoširdžiai, su dideliu dėmesiu išklauso skambinusiuosius ir dėkoja jiems, nors tų skambučių būna ir iki 50 per valandą. Tai maloniai nuteikia radijo klausytojus.

„Marijos radiją“ mes, tikintieji, priimame kaip antrąjį stebuklą po nepriklausomybės atgavimo. Atgavome viltį, kad mūsų tauta pradės keltis iš žiniasklaidos purvyno bei nesibaigiančio smurto, nelaimių.

Džiaugiamės „Marijos radijo“ darbuotojų jaunyste – visi ištvermingi, veržlūs, išsimokslinę, tarnauja mums ir pasaulio tikintiesiems. O svarbiausia, mes galime pasitikėti jų skleidžiamu žodžiu. Tegul jauną ir kūrybingą kolektyvą lydi sėkmė ir Švč. Mergelės Marijos globa!

Manau, kad „Marijos radijo“ laidos pasieks daugelio lietuvių namus, šildys ir gaivins sužvarbusias širdis, kad Marijos rožinis eterio bangomis, kalbamas radijo studijoje ir mūsų namuose, teiks visokeriopą pagalbą kenčiantiesiems, sergantiesiems, nelaimingiesiems.

Birutė LENČIAUSKIENĖ

Kaunas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija