Atnaujintas 2005 sausio 12 d.
Nr.3
(1304)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Lietuvoje specialistų mažai, todėl prasižengusiems pareigūnams reikia leisti pasitaisyti

Ministras pirmininkas
Algirdas Brazauskas
Vladimiro Gulevičiaus
(ELTA) nuotrauka

Elektros ir dujų brangimas neturės didelės įtakos gyventojų išlaidoms - 50 kilovatvalandžių per mėnesį suvartojantys žmonės už elektrą mokės tik 1 litu daugiau, o litą kainuojančios duonos kepalas neturėtų brangti daugiau nei 2-4 centais.

Taip Eltai tvirtino ministras pirmininkas Algirdas Brazauskas.


Ar nacionalinės Lietuvos televizijos laidose trūksta kultūrinių laidų?

Prezidentui, Seimui ir Vyriausybei adresuotame viešajame kreipimesi, pasirašytame 26 asmenų – nacionalinės premijos laureatų (redakcijos žiniomis, kreipimąsi pasirašyti kai kurie laureatai atsisakė), teigiama, esą Lietuvos televizija, eidama komercijos keliu, priėjo aklavietę – „kultūra nuosekliai baigiama išguiti iš visuomeninio transliuotojo programų“. Kreipimesi teigiama, kad kultūrai skiriamas mažiausiai žiūrimas laikas, neabejotiną pirmenybę teikiant visokiems vienadieniams kultūros paribių reiškiniams, o kultūros pagrindo dalykai visiškai nenagrinėjami ir beveik neatspindimi. Anot kreipimąsi pasirašiusių asmenų, LTV programose galutinai įsitvirtino „banalios, menkavertės ir ciniškos savo turiniu bei visiškai nekūrybingos savo forma“ laidos. Krepimosi autoriai ragina apsispręsti - arba skelbti LTV privatizavimo konkursą, arba pradėti kurti „esmines demokratinės visuomenės reikmes tenkinančią Lietuvos televiziją“.


Dėl „KGB rezervo“ skandalo

Po praėjusį savaitgalį kilusio vadinamajam KGB rezervui priskirtų dviejų aukštų pareigūnų skandalo premjeras Algirdas Brazauskas kreipėsi į liustracijos komisijos pirmininką V.Damulį, prašydamas komisijos įvertinti Užsienio reikalų ministro A.Valionio ir VSD vadovo A.Pociaus praeities ryšius su KGB. A.Pocių į VSD vadovus pasiūlęs Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas jau skandalo pradžioje pareiškė, jog tiek skiriant A.Pocių, tiek A.Valionį, buvo žinoma apie jų biografijos faktus, tačiau jie savo darbu įrodė lojalumą Lietuvai. Tačiau Prezidentas V.Adamkus penktadienį žiniasklaidai teigė, jog to neprisimena. A.Brazauskas taip pat sakė negalintis prisiminti, kad būtų girdėjęs tokią informaciją apie ministrą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija