Atnaujintas 2005 sausio 12 d.
Nr.3
(1304)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Afganų vaikams patinka lietuviškos Kalėdos

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Lietuviškų Kalėdų šurmulio
Ahmadų šeimoje nepajutome

Turiu prisipažinti, kad jau senokai lankiausi tokioje šeimoje, kurioje prieš Kalėdas visiškai nesijaustų prieššventinio šurmulio ir kuri taip atkakliai, ištvermingai siektų pasirinkto tikslo, nepaisydama kasdienių sunkumų. „Noriu, kad mums leistų gyventi Lietuvoje, kad vaikai mokytųsi, užaugtų gerais žmonėmis, gautų darbą“, - sako Salina Ahmadi.


Partizanę pagerbė lietuvių folkloro teatras

Asta Pranevičiūtė

Vakaro dalyviai ir svečiai:
sėdi (iš kairės) Jonas Čeponis,
Marytė Štarolytė, Bronius
Juozapaitis, Povilas Mataitis,
stovi Ona Voverienė, Albinas
Kentra, D. Mataitienė, Jonas
Burokas, Folkloro teatro
artistai, svečiai iš Panevėžio

Kasmet baltas sniegas tyliai krinta ir užklosto žemės žaizdas, paslepia, panardina užmarštin žmonių išgyvenimus, nutrina praeities pėdsakus. Kasmet neišvengiamai tolstame nuo tautą ištikusių pokario tragedijų, vis retesnės to laiko liudininkų gretos.

„Ar skubame, ar suspėsime prisiminti ir pagerbti savo tautos kankinius, kurių kruvinos aukos dėka šiandien turime laisvą Lietuvą? Fiziškai laisvą, tačiau dvasiškai dar pavergtą, kaip, deja, parodė paskutinieji rinkimai į Seimą“, - taip sukaktuvininkę - buvusią partizanę Marytę Štarolytę sveikindamas ir jos gyvenimo kelią apžvelgdamas kalbėjo Lietuvių folkloro teatro vadovas režisierius Povilas Mataitis.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija