Atnaujintas 2005 sausio 14 d.
Nr.4
(1305)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Gerumo akcija

Lazdijų parapijos pastoracinė taryba praėjusių metų gruodį, norėdama nors per šv. Kalėdų šventes suteikti šiek tiek džiaugsmo vienišam, ligoniui, seneliui ar daugiavaikei šeimai, organizavo gerumo akciją ,,Ištiesk pagalbos ranką vargstančiam”. Šios akcijos koordinatorė , kelių tarybos sekcijų narė,Marijos legiono maldos grupės vadovė O.Juodkienė subūrė būrelį bendraminčių. Tam pritarė ir aktyviai įsitraukė klebonas kun. R.Baltrušaitis ir kanauninkas G. Dovidaitis. Rajono žiniasklaida akciją išreklamavo. Sudarėme rajono įstaigų, įmonių ir organizacijų sąrašą. Kanauninkas parengė gražius kvietimus. Kvietimus įteikėme įmonių ir organizacijų vadovams, verslininkams. Iš trijų seniūnijų: Teizų, Lazdijų, kaimiškos ir miesto, gavome labiausiai parapijoje reikalingų paramos gyventojų sąrašus. Vėliau dar atskiri parapijiečiai, „Caritas“ pateikė daugiau remtinų žmonių pavardžių.

Tiesiog nesitikėjome tokio gyventojų dėmesio ir nuoširdumo. Atskirų įmonių ir organizacijų vadovai, verslininkai tapo šios akcijos organizatoriais savuose kolektyvuose. Į Lazdijų bažnyčią ir kleboniją buvo pristatyti krepšeliai su maisto produktais, kai kurie net su dovanėlėmis. Iš viso buvo paruošti 126 šventiniai krepšeliai. Prieš šv. Kalėdas jie buvo išdalyti vargingiau gyvenantiems žmonėms. Į akciją įsitraukė ir pavieniai asmenys. Ruošti ir išvežioti krepšelius padėjo tarybos nariai: rajono „Caritas“ pirmininkė A.Valiukevičienė, G.Žukauskienė, verslininkai L.Vetchoratovas, P. Jurkevičius.

Vieni akcijos dalyviai užsirašė, kiti panoro likti nežinomi. Tikimės, kad Visagalis Dievas už jų gerumą atlygins savo malonėmis. Už visus geradarius sausio 23 dieną 18 val. bus aukojamos šv. Mišios.

Atsiliepdami į Šventojo Tėvo kvietimą, šiais Eucharistijos metais turėtume dažniau sutikti Kristų Eucharistijoje, liudyti Jį savo parapijoje, šeimoje, širdyje, labiau mylėti vieni kitus, nuolat rūpintis stokojančiais ir silpnesniais mūsų broliais.

Gerumas mus vienija. Kartais patys stokodami, dalijamės ne tik materialiais daiktais, bet ir amžinomis vertybėmis.

Alvyra GRĖBLIŪNIENĖ,
Lazdijų parapijos pastoracinės tarybos sekretorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija