Atnaujintas 2005 sausio 19 d.
Nr.5
(1306)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Popietė muziejuje

R.Keturakio poemos „Šventasis Kazimieras“ pristatymas

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Poetas Robertas Keturakis
skaito ištrauką iš savo
poemos „Šventasis Kazimieras“

Vieną gruodžio sekmadienį Kardinolo Vincento Sladkevičiaus memorialinio muziejaus Kaune direktorė Irena Petraitienė pakvietė į turiningą popietę – poeto Roberto Keturakio poemos „Šventasis Kazimieras“ pristatymą. Renginyje dalyvavo knygų leidėjas, kultūrologas Domas Akstinas, Snieguolė Jurskytė, Šv. Kazimiero kongregacijos vienuolės, Kauno Šilainių parapijos Šv. Kazimiero trečios ateitininkų kuopos narės, vadovaujamos savo nenuilstančios vairininkės, įvairių katalikiškų renginių puoselėtojos Vidos Zulonaitės. Atėjo į šį renginį ir religinės poezijos gerbėjai, bičiuliai.


Kalėdų žvaigždės pynimas

Gruodis – adventinio susikaupimo laikas, kai būtį sunkina pačios trumpiausios dienos, o ilgi vakarai leidžia pamąstyti apie nuveiktus ir dar laukiančius darbus, apie savo bei artimų žmonių džiaugsmus ir rūpesčius. Adventas – tai metas daryti gerus darbus.


Padovanojo šventę

Anykščių kultūros centro Vaitkūnų skyriaus sceninio meno mėgėjai, vadovaujami skyriaus renginių organizatorės Aldonos Bagdonienės, parengė nuotaikingą kunigo ir rašytojo Kazimiero Čiplio-Vijūno vaizdelį „Marti-karti“, kuris buvo žiūrovų šiltai sutiktas Vaitkūnų scenoje. Neseniai vaitkūnaičiai šį spektaklį parodė Svėdasų miestelio kultūros namuose. Ir čia žiūrovai negailėjo aplodismentų saviveiklininkams Stefanijai Rutkauskienei, Ritai Tranienei, Angelei Bielaūsienei, Vidui Balaišiui, Sauliui Sabučiui ir kitiems vaidmenų atlikėjams, įdomiai ir įtaigiai atskleidusiems praeito šimtmečio vaizdus. Svėdasiškiai, atsidėkodami vaitkūniečiams už puikų vaidinimą, pakvietė juos į vakarą. Čia, prie įvairiais gardėsiais nukrautų stalų, koncertavo Anykščių kultūros centro Svėdasų skyriaus kaimo kapela ir etnografinis ansamblis (abiem kolektyvams vadovauja Rožė Lapienienė).


Radviliškio bažnyčią papuošė geležinkelininkų dovana

Radviliškio Švenčiausiosios Mergelės Marijos Gimimo bažnyčia pasipuošė naujais paveikslais. Tai akcinės bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“ dovana Radviliškio parapijai.

Paveikslus „Marija ir Jėzus su škaplieriais“ ir „Marijos gimimas“ bažnyčios užsakymu nutapė panevėžietis dailininkas Stasys Petrauskas. Paveikslai nutapyti specialiai šiems maldos namams ir priderinti prie bažnyčios titulo. Abiem dailės kūriniams autorius iš medžio išdrožė ir meniškus rėmus.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija