Atnaujintas 2005 sausio 26 d.
Nr.7
(1308)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Priklausymas KGB rezervui ir lojalumas Lietuvai - etiškai suderinami dalykai

Seimo pirmininkas
Artūras Paulauskas
Valdo Kopūsto
(ELTA) nuotrauka

Seimo pirmininko Artūro Paulausko požiūriu, priklausymas KGB rezervui ir lojalumas Lietuvai yra etiškai suderinami dalykai, nes žmonės keičiasi, atgailauja ir geba įrodyti atgailos nuoširdumą savo darbais.

Nebaudžiamas aukštų pareigūnų nesiskaitymas su etikos normomis, regis, tapo valstybės gyvenimo kasdienybe. Brakonieriauti, skirti sau dideles premijas ir priedus prie atlyginimų, dalyti mokesčių mokėtojų pinigus kaip asmeninę labdarą, veltis į privačių ir viešų interesų konfliktą - įprasta. Seniai nuogąstaujate dėl politikų ir valstybės tarnautojų etikos, inicijavote etikos kodeksus. Kada sulauksime šioje srityje pažangos?


Siūloma Antrojo pasaulinio karo aukas Lietuvoje paminėti gegužės 8-ąją

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos bei Liberalų ir centro frakcijos siūlo politinėms partijoms pasirašyti susitarimą “Dėl Antrojo pasaulinio karo pabaigos 60-mečio ir gegužės 9 dienos iškilmių Maskvoje“, kuriuo būtų padedama Lietuvos prezidentui Valdui Adamkui apsispręsti nevykti į Maskvą.

„Istorijos kontekste 2005 metų gegužės 9-ąją aukščiausio lygio renginys Maskvoje iš tikrųjų Lietuvai pažymės ne Antrojo pasaulinio karo pabaigą, bet netiesiogiai reikš pritarimą sovietų okupacijai ir totalitarinio komunizmo nusikaltimams“, - pažymima politinių partijų pareiškimo projekte, po kuriuo bus renkami partijų atstovų parašai.


„Dėl karo pabaigos Europoje ir dabartinės Rusijos politikos“

Tėvynės sąjungos memorandumas

Nors šiais metais minėsime jau penkioliktąsias Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo metines, nors daugelis Vidurio Europos valstybių pagaliau tapo NATO ir Europos Sąjungos narėmis, klausimas apie karo pabaigą Europoje išlieka svarbus iš esmės. Istorinę tiesą atitinkantis Antrojo pasaulinio karo ir jo padarinių Europoje vertinimas yra būtinas visoms šiuolaikinėms XXI amžiaus visuomenėms, svarbus tolesnei visos Europos raidai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija