Atnaujintas 2005 sausio 26 d.
Nr.7
(1308)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Strazdo anatomija rūdijančiame pasaulyje

Kaune, Maironio lietuvių literatūros muziejuje, pristatyta nauja, jau šeštoji, poeto, eseisto ir fotomenininko Alio Balbieriaus eilėraščių knyga „Strazdo anatomija“. Atidaryta autoriaus foto darbų paroda iš serijos „Rūdijantis pasaulis“. Kartu buvo pažymėtas poeto penkiasdešimtmetis - A.Balbierius gimė 1954 m. spalio 1-ąją Šlepščių kaime, Biržų rajone. Jis eilėraščius rašė nuo ankstyvos jaunystės, pirmąją knygelę „Delno irklas“ išleido 1986 metais. Parodos „Rūdijantis pasaulis“ atidaryme dalyvavęs žinomas fotomenininkas Romualdas Rakauskas teigiamai įvertino Alio fotografijas, surado jose nemažai „klasikos aukso dulkių“, gražaus noro sustabdyti ir išsaugoti ateičiai tobulas, nors ir rūdijančio pasaulio akimirkas.

Muziejaus didžiojoje svetainėje, dvelkiančioje šv.Kalėdų nuotaika, susirinko gausus būrys poeto bičiulių, bendraminčių ir jo ryškaus talento gerbėjų. Iš Vilniaus atvyko knygos redaktorė Janina Riškutė, poeto kolega ir bičiulis Vladas Braziūnas. Jie A.Balbieriaus poeziją apibūdino kaip gražų ir autentišką reiškinį lietuvių poezijoje. „Alis Balbierius - tikras gamtos vaikas ir tikras poetas. Savo kūryboje ne šiaip sau aprašo gamtą - joje įdėta daug dvasios ir sielos skausmo dėl gamtos sudarkymo, nykimo, kurį mes ne visada jaučiame. Tai labai dvasinga ir savita poezija, nuolatos primenanti, kas mes esame ir kur einame“, - kalbėjo „Vagos“ leidyklos vyr. redaktorė J.Riškutė.

Vakaro, kurį vedė muziejaus direktorė Aldona Ruseckaitė, metu smuikavo jauna smuikininkė J.Naujalio gimnazijos penktokė Agnė Jurgaitytė. A.Balbieriaus eilėraščius skaitė aktorė Inesa Paliulytė, visus sužavėjo verslininko ir dainininko iš Jonavos atliktos dainos pagal Antano Miškinio ir Jono Strielkūno tekstus.

Alfas PAKĖNAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija