Atnaujintas 2005 vasario 2 d.
Nr.9
(1310)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Rašytojas, poetas, visuomenės veikėjas

Rašytojo ir poeto Kazio Borutos 100-osioms gimimo metinėms

Grupė Kazio Borutos
100-ųjų gimimo metinių
minėjimo dalyvių. Viduryje –
rašytojo dukra
Eglė Makariūnienė

Sausio 18 dieną Kaune, Maironio lietuvių literatūros muziejuje, vos tilpo susirinkusieji į iškilaus lietuvių rašytojo ir poeto keturvėjininko, visuomenės veikėjo Kazio Borutos 100-ųjų gimimo metinių minėjimą. Jos vedėja, šio muziejaus direktorė rašytoja Aldona Ruseckaitė, įžanginiame žodyje pastebėjo, kad K.Boruta priklauso tai žymių rašytojų – beveik vienmečių – kartai, kurių šimtmečio jubiliejus pradėjome minėti dar pernai (pvz., Salomėjos Nėries).


Muzikos mokyklos šventė

Praeitų metų pabaigoje muzikos mokytojai, mokiniai, muzikos gerbėjai rinkosi į Radviliškio bažnyčią, kur buvo aukojamos šv. Mišios už šio miesto kultūros židinio – muzikos mokyklos 40-metį. Šv.Mišias aukojo klebonas kun. Gintaras Jonikas. Čia susirinkusiųjų širdyse aidėjo M.K.Čiurlionio žodžiai, jog muzika – tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, pavydus, neapykantas.


Buvom Lydoj – lydimų pilies pasostėj

Veikliosios, sumaniosios Nijolės Balčiūnienės pakviesti, išvykome Lydon paminėti lietuvių draugijos „Rūta“ penkmečio.

„Beniakoni, Sakaly, Trokely, Žirmuny, Jodkišky“ – taip vadinasi pravažiuojamos vietovės (džiaugėmės nesugaišę pasienyje – Nijolė ir su Gudijos pasieniečiais šnekasi kaip su kokiais savo antros eilės pusbroliais). Taigi mūsų sakalai skraido jau Gudijoj, iškerėti „Trakeliai“ – taip pat ulba lietuviškoj girioj, o Žirmūnai užsiliko pasikartoję tik vienam Vilniaus mikrorajone… (Prisimenu, vieną Rusijos TV laidą „Čiudesa“ (stebuklai), kai į klausimą apie Lydos miesto pavadinimą jaunuolis atsakė, jog šis kilęs iš tos vietos rusų „kniaziaus“ dukters vardo, ir žymusis laidos vedėjas liko tuo įtikintas. (Užsidegusi skambinau į šią TV laidą, aiškindama, kad tai gyvenvietė, įkurta Lietuvos girios lydimuose. Buvau nesuprasta žymiojo vedėjo ir net išjuokta lendanti ne į savo reikalus…)

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija