Atnaujintas 2005 vasario 4 d.
Nr.10
(1311)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Nepaisant mirtinos rizikos, pirmasis žingsnis žengtas

Prie Irako rinkimų
apylinkių susidarydavo
ilgos rinkėjų eilės
EPA-ELTA nuotrauka

Prieš sausio 30-osios visuotinius Irako rinkimus JAV prezidentas Džordžas Bušas kreipėsi į Irako gyventojus, ragindamas juos nebijoti įvairaus plauko teroristų, parodyti jiems savo pilietiškumą ir dalyvauti pirmuosiuose po 50 metų Irako istorijoje demokratiniuose rinkimuose. Su panašiu raginimu kreipėsi į irakiečius ir Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Kofis Ananas. Tačiau vargu ar abu jie tikėjosi labai aktyvaus Irako gyventojų dalyvavimo balsavime. Juk faktiškai dauguma jų net nežino, kas yra rinkimai. Kitas dalykas, įvairios teroristinės grupuotės, pirmiausia labiausiai ieškomas teroristinės grupuotės vadeiva Abu Musabas Zarkavis, prieš rinkimus surengęs keliolika savižudžių teroristų išpuolių, skelbė, kad rinkimų dieną surengs visame Irake kruviną puotą, ir todėl ragino visus, kam brangi gyvybė, boikotuoti rinkimus.


Grobikai reikalauja kompensacijos

M.Gorbačiovo laikų Sovietų Sąjungos Aukščiausiosios Tarybos deputatas Amanas Tulejevas buvo vienas iš tų, kuriuos žinomas rusų humoristas Chazanovas priskyrė „totorių-mongolų daugumai“. Tai yra tiems deputatams, kurie paskutiniais žodžiais keikė SSRS demokratus. Pirmiausia akademiką A.Sacharovą, jau nekalbant apie Baltijos šalių „nacionalistus“. Dabar A.Tulejevas yra Kemerovo srities gubernatorius, tačiau jo pažiūros nepasikeitė nė per nago juodymą. Šiomis dienomis gubernatorius A.Tulejevas „Izvestijų“ dienraštyje paskelbė straipsnį apie Rusijos ir Lenkijos santykius.


Oligarcho pranašystės

Rusijos dienraštis „Komsomolskaja pravda“ paskelbė įdomų interviu su Londone gyvenančiu rusų oligarchu, patekusiu į didelę Kremliaus nemalonę, Borisu Berezovskiu. Pastarasis net kaltinamas, kad prisidėjo prie Gruzijos „rožių“ ir Ukrainos „oranžinės“ revoliucijų, o dabar tą patį rengiasi padaryti Rusijoje. Štai to interviu tekstas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija