Atnaujintas 2005 vasario 4 d.
Nr.10
(1311)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Susitikimuose su gyventojais aptarta nedarbo problema

Rūta AVERKIENĖ

Kaniavos seniūnė Janina
Pavilionienė su Dubičių
kaimo bendruomenės
pirmininke Regina
Lukoševičiene aptaria
svarbiausius darbus

Apie tai neslėpdami pasipiktinimo ir susijaudinimo kalbėjo Dubičių ir Panočių kaimų gyventojai, susitikę su Varėnos rajono savivaldybės meru Vidu Mikalausku ir savivaldybės tarybos nariais.

Dubičių ir Panočių laisvalaikio ir pramogų centruose susirinkę šių kaimų gyventojai turėjo ką pasakyti atvykusiam rajono vadovui ir penkiems tarybos nariams: Vidui Baubliui, Vytautui Kukliui, Audriui Saulynui, Ryčiui Vaičaičiui ir Pavelui Venckui.


Milijonai plaukia pro šalį

Benjaminas ŽULYS

Dėl vieno kenčia keli

Ne pirmą kartą šalies žemdirbiai susiduria su įvairaus lygio valdininkų biurokratizmu, nepaisymu kaimo žmonių interesų. Štai ir praeitų metų pabaigoje bei šiomis dienomis dėl sodiečius nepasiekusių tiesioginių išmokų už žemės ūkio naudmenas ir pasėlius plūsta skundai į Žemės ūkio ministeriją, kitas žinybas. Dauguma ūkininkų tikėjosi už gautus pinigus palankesnėmis sąlygomis nusipirkti dyzelino, sėklų, pesticidų ir ėmė iš bankų paskolas, manydami jas netrukus padengti gautomis išmokomis. Deja, kaimo žmones iki šių metų pradžios pasiekė tik apie trečdalis jiems skirtų tiesioginių išmokų – apie 97 milijonai litų. Dabar žmonės patiria daug nuostolių. Artėja pavasaris, ir jam, kaip supranta kiekvienas darbštus ūkininkas, dera ruoštis ne paskutinę dieną, o iš anksto. Nereikia pamiršti, kad už banko paskolas reikia mokėti nemažas palūkanas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija