Atnaujintas 2005 vasario 23 d.
Nr.15
(1316)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vykimas į Maskvą – Lietuvos išdavystė

Pareiškimas Lietuvos Respublikos prezidentui

Valdui Adamkui

Rusijos politikai nuosekliai stiprina provokacinį spaudimą Lietuvai, siekdami supriešinti Lietuvą su jos kaimynėmis Latvija, Estija ir su demokratinėmis Rusijos jėgomis, po to dėl tariamo santykių pablogėjimo apkaltinti Lietuvą.

Lietuvoje Antrasis pasaulinis karas dar nesibaigė. Po karo prasidėjusi sovietų okupacija savo žiaurumu neturėjo jai lygių visoje Lietuvos istorijoje. Trečdalis tautos sunaikinta. Dar tebekraujuoja žaizdos ištremtų, Sibiro šalčiuose kankintų, badu marintų, jo katorgose vergavusių mūsų valstybės piliečių. Dar nenurimo skausmas artimųjų, kurių tėvai, motinos, broliai, seserys, mylimieji buvo gaudyti, šaudyti, kankinti, enkavėdistų durtuvais užbadyti, kirviais sukapoti.

Iki šiol Rusija – SSRS perėmėja neatsiprašė Lietuvos už jai padarytas skriaudas ir kančias, neatlygino žalos, padarytos mūsų tautai ir mūsų žemei. Vadinasi, ji ir toliau pasirengusi tuos veiksmus mūsų žemėje pakartoti.

Manome, kad mūsų aukščiausios valdžios dalyvavimas iškilmėse Maskvoje būtų ne tik Stalino ginklo pagerbimas Antrajame pasauliniame kare, bet ir pritarimas jo kruvinai pergalei Lietuvoje ją okupavus, pritarimas jo nusikaltimams, padarytiems Lietuvoje.

Todėl mes, Lietuvos partizanai, kovoję už Lietuvos laisvę ir nepriklausomybę, patyrę bolševizmo mums padarytas skriaudas ir suteiktas kančias, sulaužytus mūsų ir mūsų vaikų likimus, pareiškiame: Prezidento ar bet kokio lygio delegacijos važiavimas į Maskvą švęsti karo pabaigos 60-metį reikštų nusikaltimą Lietuvai – Laisvės kovų ir aukų paniekinimą, ir tai būtų Lietuvos išdavystė.

J.ČEPONIS,
Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio
Prezidiumo pirmininkas,
Vyčio kryžiaus ordino kavalierius

Mons. A.SVARINSKAS,
Lietuvos Vyčio kryžiaus ordino
kavalierių draugijos pirmininkas

V.BALSYS,
LLKS štabo viršininkas,
Vyčio kryžiaus ordino kavalierius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija