Atnaujintas 2005 vasario 25 d.
Nr.16
(1317)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Aukos – nukentėjusiesiems,
labdara – skurstantiesiems

Vilkaviškis. Kelis sausio sekmadienius Katedroje ir kitose bažnyčiose, vykdant „Lietuvos Caritas“ akciją, buvo renkamos aukos Pietryčių Azijoje nuo cunamio nukentėjusiems žmonėms. Vilkaviškio dekanato bažnyčiose surinkta per aštuonis tūkstančius litų. Gausiai aukojo Kybartų, Virbalio, Bartninkų ir Alksninės, Alvito, Pilviškių, Keturvalakių ir kitos parapijos. Vien Vilkaviškio parapijos žmonės grynais pinigais ir pervesdami per banką paaukojo 3497 litus.

Nuo sausio pradžios dekanato parapijų „Caritas“ organizacijos, kur jų nėra įsikūrusių - parapijų bendruomenės, gauna labdaros, atsiųstos iš Vokietijos Ahauso miesto. Ji dalijama skurdžiai gyvenantiems žmonėms. Šią nemažą siuntą (daugiausia drabužius, žaislus) suruošė seniai su Vilkaviškiu draugiškus ryšius palaikantys vokiečiai ir atsiuntė parapijai dekano prelato Vytauto Gustaičio vardu. „Norinčiųjų gauti labdaros, kaip ir visada, yra nemažai. Kaip ir ankstesniais metais, gautus žaislus perduodame vaikų lopšeliams-darželiams. Tačiau jei ne rėmėjai iš Ahauso bei kiti seni bičiuliai iš užsienio šalių, tai šiuo metu nelabai ką ir turėtume dalyti“,- sakė dekanas prel. V. Gustaitis.

Tačiau prelatą džiugina ir augantis vietos žmonių supratingumas, noras pasidalyti tuo, kuo turtingi, ypač tai buvo akivaizdu prieš Kalėdas. Tikimasi, jog, artėjant Velykų šventei, parapijiečiai vėl neliks abejingi ir įvairiais būdais parems sunkiai besiverčiančius žmones, parapijos socialinę virtuvę, kurioje kasdien karšta pietų sriuba pamaitinama kelios dešimtys skurdžiai gyvenančių žmonių.

Birutė NENĖNIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija