Atnaujintas 2005 vasario 25 d.
Nr.16
(1317)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

JAV lietuvių Tarybos kreipimasis į Lietuvos Prezidentą

Šventa pareiga ir atsakomybė neužmiršti ir neleisti pasauliui užmiršti komunizmo nusikaltimų ir aukų – Lietuvos okupacijos ir aneksijos, nekaltų žmonių masinių žudynių, trėmimų į Sibirą, partizanų aukų, pogrindžio veiklos. Rusija, kaip Sovietų Sąjungos valstybinių įsipareigojimų paveldėtoja, turi pripažinti okupaciją ir už ją atsiprašyti. Turi kompensuoti Baltijos valstybėms padarytą žalą. Tai būtų ne tik Baltijos kraštams, bet ir pačiai Rusijai labai svarbus pozityvus žingsnis. Tik tiesos pripažinimas ir restitucijos įvykdymas gali vesti prie atleidimo, susitaikinimo ir pasitikėjimo ateities santykiuose.

JAV lietuvių Taryba, jungianti ir atstovaujanti septyniolikai centrinių JAV lietuvių organizacijų, ragina Lietuvos prezidentą Valdą Adamkų ir kitus oficialius Lietuvos pareigūnus nevykti į gegužės 9-ąją Maskvoje rengimą pergalės šventę. Tai bus sąmoningai surežisuotas propagandinis spektaklis. Gerai žinome, ką šis „išvadavimas“ reiškė ir atnešė Baltijos tautoms. Dalyvavimas tokiame renginyje aukščiausiu valstybiniu lygiu nesiderintų su išgyventa tragedija ir Lietuvos istorine atmintimi.

JAV LIETUVIŲ TARYBA

Amerikos Lietuvių Romos Katalikų Federacija, Amerikos Lietuvių Socialdemokratų Federacija, Amerikos Lietuvių Tautinė Sąjunga, Amerikos Lietuvių Tautinė Sandara, Lietuvių Studentų Sąjunga, Susivienijimas Lietuvių Amerikoje, Lietuvių Katalikų Susivienijimo Fondas, Lietuvių Moterų Katalikių Sąjunga, Lietuvos Vyčiai, Lietuvos Atgimimo Sąjūdis, Vilniaus Krašto Lietuvių Sąjunga, Amerikos Lietuvių Respublikonų Federacija, Lietuvių Demokratų Lyga, Lietuvių Krikščionių Demokratų Sąjūdis, Korporacija! Neo-Lithuania, Amerikos Lietuvių Prekybos Rūmai, Lietuvių Romos Katalikų Labdarių Sąjunga
2005 m. vasario 13 d., Čikaga

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija