Atnaujintas 2005 vasario 25 d.
Nr.16
(1317)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kartų draugystė abipus Nemuno...

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Lopšelio-darželio muzikos
mokytoja Bronė
Štarevičienė koncertu
su vaikais džiugino
senelių sielas

Dar prieškariu Kauno priemiestyje Fredoje, Aleksoto pakraštyje, įsisteigusi Šv. Elzbietos seserų kongregacija statydinosi savo vienuolynui naujus namus. Deja, jau baigiamus vienuolyno statybos darbus teko nutraukti, nes šias patalpas nacionalizavo naujoji sovietinė valdžia savo reikmėms. Tik po pusės amžiaus, Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, savo nuosavybę atgavo ir sugrįžo į Kauną Šv. Elzbietos seserys. Ilgą laiką jos buvo įsikūrusios Vokietijoje ir Lenkijoje. Aleksote, Pabrėžos gatvėje pirmuoju numeriu pažymėtame trijų aukštų name esančiame vienuolyne, greitai buvo atliktas remontas, sutvarkyta aplinka, įkurdinta senelių prieglauda moterims.Vienuolių kongregacijai vadovauja vyresnioji sesuo Jolanta, kuri labai kruopščiai pasirengė su bendramintėmis katechizuoti darželinukus, juos supažindinti su Dievu.


Ošia savo šilui

Pasvalio katalikių moterų draugijai – 10 metų

Pušaloto krikščionių
demokratų atsakingoji
sekretorė R.Vaišvilienė
(kairėje) sveikina Pasvalio
katalikes moteris draugijos
dešimtmečio proga.
Dešinėje – pirmininkė
B.Aukštikalnienė

Šaltoką sausio 30-osios popietę kultūros namuose sklido moterų balsų šurmulys. Pasvalio katalikių moterų draugijos pirmininkė B.Aukštikalnienė nuoširdžiai sveikino susirinkusias katalikes moteris ir svečius: Pasvalio bažnyčios kleboną dekaną kun. A.Neverauską, savivaldybės Tarybos narį gydytoją V.Povilionį, muzikos mokyklos mokytoją B.Petrauskienę ir jos auklėtinį kanklininką Lauryną.


Pagerbimas

Kan. Bronius Antanaitis

Panevėžio Švč. Trejybės bažnyčios bendruomenė vasario 20 dieną nuoširdžiai paminėjo šventovės rektoriaus kan. Broniaus Antanaičio gyvenimo 80 metų sukaktį. Pagerbti 57-uosius metus kunigaujančio dvasininko atėjo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, vyskupijos generalvikaras kun. dr.Robertas Pukenis. Vyskupas aukojo šv. Mišias ir sakė pamokslą. Jubiliatą sveikino bažnyčios choro, Švč. Mergelės Marijos legiono, bažnyčios bendruomenės, miesto konservatorių atstovai, kiti žmonės, tardami jam gražiausius žodžius ir linkėdami ilgų gyvenimo metų bei stiprios sveikatos.


Gerkime gyvąjį vandenį

„Duok man gerti“ – tai ne Sacharos dykumoje pasiklydusio žmogaus maldavimas, kai jį leisgyvį (svilinančios kaitros parblokštą ant smėlio) netikėtai atranda kažkoks keliautojas, bet tai žodžiai paties Dievo Sūnaus, iš kurio Širdies tarsi iš giliausių žemės telkinių nepaliauja veržtis gyvojo vandens srovės.


Įspūdinga Vilniaus čigonų vaikų
kelionė į Pivašiūnus

Įspūdingos kelionės dalyviai
su Pivašiūnų klebonu
mons. Vincu Baubliu
ir „Lietuvos atminties keliai“
pirmininku Vytautu Anušausku

Retas atvejis, kai valdžios atstovui žmonės gali pasakyti ačiū už tikrai prasmingą ir naudingai žmonėms atliktą darbą. Šį kartą nuoširdžiai dėkingi Vilniaus merui yra Vilniaus Kirtimų romų (čigonų) bendruomenė ir Vilniaus miesto mokyklų moksleiviai, dalyvavę įspūdingame renginyje „Europos kelias - Lietuvos kelias“, skirtame Vasario 16-ajai paminėti. Šią kelionę romų vaikams ir sostinės moksleiviams dovanojo Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas ir Agnė Zuokienė. Kelionę organizavo visuomeninės organizacijos „Lietuvos atminties keliai“ pirmininkas Vytautas Anušauskas. Į ją buvo pakviestas ir Lietuvos skautų sąjungos atstovas. Visą kelionę vaizdo kamera filmavo operatorius Romas Nefas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija