Atnaujintas 2005 vasario 25 d.
Nr.16
(1317)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Prezidentas pabrėžė
strateginės NATO
ir ES partnerystės stiprinimo svarbą

Lietuvos prezidentas
Valdas Adamkus
su Misijos prie NATO
vadove ambasadore
Ginte Damušyte Briuselyje
Džojos Barysaitės
(ELTA) nuotrauka

Prezidentas Valdas Adamkus antradienį Briuselyje dalyvaudamas NATO šalių vadovų susitikime išreiškė įsitikinimą, kad NATO ir Europos Sąjunga turi veikti išvien ir toliau stiprinti abipusę partnerystę. „Tvirtai tikiu, kad būtina stiprinti strateginę NATO ir Europos Sąjungos partnerystę, turime įsipareigoti veikti kartu“, - pažymėjo V. Adamkus. Šalies vadovo nuomone, reikia tęsti bendradarbiavimą stabilizuojant padėtį konfliktų regionuose Europoje, Azijoje, kituose karštuose pasaulio taškuose. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva dalyvaus Tarptautinių saugumo pajėgų (ISAF) misijos Afganistane antrajame etape ir vadovaus vienai provincijos atkūrimo komandų, kurių tikslas - padėti įsitvirtinti civilinei valdžiai šioje Azijos šalyje.


Popiežius priėmė Kroatijos premjerą

Popiežius Jonas Paulius II
priėmė Kroatijos ministrą
pirmininką Ivą Sanaderą
EPA-ELTA nuotrauka

Antradienio rytą popiežių Joną Paulių II aplankė Kroatijos premjeras Ivas Sanaderas. Dešimt minučių trukęs susitikimas buvo visiškai privatus, nebuvo sakoma oficialių kalbų. Šia proga galima priminti, jog plačiau apie Kroatiją, jos vietą Europoje Popiežius pasisakė praėjusių metų gruodžio 11 dieną priimdamas naujojo Kroatijos ambasadoriaus prie Šventojo Sosto skiriamuosius raštus. Ši šalis kartu su Bulgarija ir Rumunija turėtų jau netolimoje ateityje tapti Europos Sąjungos narėmis.


Pasiansai ir niuansai

Petras KATINAS

Buvusio Ukrainos prezidento Leonido Kučmos žentas oligarchas Viktoras Pinčukas, vienas didžiausių „prichvatizuotojų“ savo uošvio valdymo laikais, už grašius įsigijęs pačią didžiausią Europoje metalurgijos gamyklą „Krivorožstal“, dabar vos ne kiekvieną dieną aiškina žurnalistams, kad jis suprato „oranžinės revoliucijos“ siekius ir pritaria jiems. V.Pinčukas netgi pareiškė primokėsiąs tiek, kiek reikės, už šį jo kartu su kitu oligarchu Rinatu Achmetovu, vadinamu Donecko klano valdovu, privatizuotą metalurgijos gigantą. Be „Krivorožstal“, vien tiktai Dnepropetrovsko regione V.Pinčukas ir R.Achmetovas privatizavo didžiausią anglies holdingą ir dar kelias dešimtis metalurgijos ir energetikos įmonių.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija