Atnaujintas 2005 kovo 9 d.
Nr.19
(1320)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Penkioliktoji Kovo-11-oji. Kur esame?

Pasiekta tikrai daug. Užtenka paminėti vien tik Lietuvos narystę NATO ir Europos Sąjungoje. Todėl kategoriškai nesutinku su tais, kurie stengiasi menkinti Lietuvos pasiekimus, dažnai turėdami paprastą pragmatinį tikslą – bandydami politiškai parodyti, kad jie būtų buvę geresni už tuos lyderius ir tas partijas, kurių dėka tai buvo pasiekta.


Praeitis graso dabarčiai

Filosofas Radžvilas neseniai yra palyginęs šių dienų Lietuvą su kiaulių valstybe, senųjų graikų filosofo Platono kraštutine priešingybe tobulai demokratijai. Pripažinkime, kad taip blogai nėra. Vyriausybės ir Seimo narių bei kitokių aukštų pareigūnų gretose rasime ir dorų žmonių. Kas kriuksi, tas, žinoma, tik apie lovį ir sukasi. Lovys yra gera priemonė atskirti keturkojį nuo dvikojo, snukiu šlepsintį nuo protu galvojančio. Šlepsėjimas yra girdimas, tad jis greičiau atkreipia dėmesį ir erzina. Lietuva, aišku, yra pavojingoje būklėje. Bet jei kas eina braškančiu lieptu, tokio dar nereikia laikyti skenduoliu.


KGB veiklos tyrimas virsta pasityčiojimu, arba Lietuviškoji alyvų revoliucija

Sudaryta Seimo laikinoji tyrimų komisija, tirianti aukštų pareigūnų ryšius su KGB, išstudijavo gautą medžiagą ir nustatė, kad KGB rezervas yra KGB dalis. Sakysite, sviestas sviestuotas, o tyrimo komisija – ypač reikšmingas indėlis į desovietizacijos procesą. Be to, dar pridės: asmens sutikimas dalyvauti svetimos valstybės saugumo struktūrose yra nereikšmingas, nes „rezervistai nevykdė aktyvių funkcijų“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija