Atnaujintas 2005 kovo 18 d.
Nr.22
(1323)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Šventojo Kazimiero minėjimas Klaipėdoje

Vyskupas Jonas Boruta
ir diakonas Vaidotas Vitė
per šv. Mišias

Prel. Juozas Šiurys
(dešinėje) ir klebonas
kun. Romualdas
Vėlavičius jaunimo būryje

Šventasis Kazimieras – Lietuvos ir vienos iš Klaipėdos parapijų globėjas. Šv. Kazimiero parapijos Klaipėdoje tikintieji nekantriai laukė šios šventės. Kovo 4 dieną jie gausiai rinkosi maldai už savo parapiją, Švč. Sakramento artumoje giedojo Kalvarijos kalnus. Per šv. Mišias koplyčioje aidėjo skambios giesmės ir karštos maldos. Eucharistijos šventime dalyvavo Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos Šv.Kazimiero kursas, tikinčiuosius sužavėjo būrys jaunų žmonių, pasiruošusių aukoti savo jaunystę ir gyvenimą Viešpačiui. Po Šventos Aukos visi norintys buvo pakviesti į šventinį koncertą Aklųjų ir silpnaregių kultūros centre, o ištikimiausieji liko maldingai budėti per visą naktį Viešpaties artumoje.

Kovo 6-oji – pagrindinė Šv. Kazimiero atlaidų diena. Pirmosiose šv. Mišiose giedojo Klaipėdos universiteto Menų fakulteto choras, vadovaujamas prof. Gedimino Purlio, pamokslą sakė prel. dr. Juozas Šiurys. Pamokslininkas kvietė Gavėnios metu turėti prieš akis gailestingojo Tėvo paveikslą, kuris kiekvieno iš mūsų laukia sugrįžtant, nes mus myli.

Jaunimo ir vaikų šv. Mišias aukojo prel. J.Šiurys. Kalbėdamas jaunajai kartai, priminė, jog kad ir kokie būtume, jauni ar seni, mums yra reikalingas bendravimas su Dievu. Neįmanoma pasiekti tikslo einant klystkeliais – Dievas mums rodo geriausią kelią – tiesos, maldos, meilės kelią.

Nuostabių giesmių dovanojo Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės parapijos grigališkojo choralo studija (vad. Vidmantas Budreckis).

Pagrindines šv. Mišias aukojo Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ. Ganytojas priminė, jog švenčiame Šv. Kazimiero šventę jubiliejiniais Eucharistijos metais, Eucharistijos, kurią šventasis taip mylėjo ir garbino. Telšių vyskupas kvietė melstis už sergantį Šventąjį Tėvą ir tikino, jog net ligos patale Popiežius liudija Kristaus pergalę. Ganytojas džiaugėsi gausiai susirinkusiais tikinčiaisiais ir visus palaimino. Didysis parapijos choras didingai giedojo „O Šventasis, Karalaiti – melski už mus“.

Pasibaigus parapijos šventei, lieka viltis, jog, grįžę į kasdienybę, sugebėsime nepamiršti to, ką skelbė, ką mylėjo ir ko moko mus šv. Kazimieras – mylėti ir nenusidėti.

KSS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija