Atnaujintas 2005 kovo 23 d.
Nr.23
(1324)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Skelbė Lietuvą paštu

Snieguolė Jurskytė
prie savo stendo „Mes
skelbėme Lietuvą paštu“

Minint Kauno Šv.arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios 110 metų sukaktį, joje vyksta įvairūs renginiai, tarp jų – ir nemažai parodų. Vieną tokių Vasario 16-osios ir Kovo 11-osios proga surengė Snieguolė ir Domas Akstinai. Tiksliau, tai net dvi parodos – „Mes skelbėme Lietuvą paštu“, kurioje eksponuojami pašto ženklai ir lipdukai (autorė S.Jurskytė-Akstinienė), ir „Koplytstulpiai“ fotografijose (autorius D. Akstinas).


Pasveikink angelą,
pasikalbėk su paukščiu

Grupė parodos dalyvių ir svečių

Į jaukų Utenos kraštotyros muziejų vasario 25 dieną, dar prieš 14 val., rinkosi svečiai. Uteniškio dailininko K.Kupriūno-Klemo meno fondas ir Utenos savivaldybės Kultūros skyrius surengė Trečiojo tarptautinio menų konkurso-parodos uždarymą. Stilių, išjaustos improvizacijos, kolorito įvairovė susipynė į vientisą liniją, suartinančią angelą ir paukštį. „Angelas ir paukštis” – tema, labai artima sielai iš pasakų, dainų, dvelkianti gėriu, paslaptimi, žadinanti ilgesį ir laukimą, grąžinanti vilties saldumą.


Laisvės žingsniai

Iškilmingai ir šventiškai Kovo 11-osios istorinė data buvo prisiminta Pasvalio Lėvens pagrindinėje mokykloje. Mokiniai aktyviai dalyvavo šventinėje viktorinoje „Lietuvos valstybingumo raida“. Buvo organizuotos parodos „Lietuvos gynybiniai įtvirtinimai“, „Laisvės angelas“, „Laisvės paukščiai“.


Katalikiška savipagalbos struktūra žmonėms su priklausomybėmis

Iš kairės: kun. Robertas
Grigas, Jozefas Volkingas,
Haincas Jozefas Jansenas,
Kastantas Lukėnas,
kun. Jozefas Honkompas,
M. Eneking

Lietuvos „Caritas“, Oldenburgo (Vokietija) „Caritas“ ir Kryžiaus sąjungos atstovai (Vokietija) kartu svarstė katalikų savipagalbos grupių atsiradimo galimybes Lietuvoje.

Lietuvos „Caritas“ paprašė Oldenburgo „Caritas“ ir Kryžiaus sąjungą būti pagalbos partneriais, kuriant projekto „Pagalba priklausomybėmis sergantiems žmonėms“ koncepciją. Alkoholizmo problema Lietuvoje tampa vis labiau aktuali, ji kelia Bažnyčios ir visuomenės susirūpinimą.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija