Atnaujintas 2005 kovo 23 d.
Nr.23
(1324)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pasveikink angelą,
pasikalbėk su paukščiu

Grupė parodos dalyvių ir svečių

Į jaukų Utenos kraštotyros muziejų vasario 25 dieną, dar prieš 14 val., rinkosi svečiai. Uteniškio dailininko K.Kupriūno-Klemo meno fondas ir Utenos savivaldybės Kultūros skyrius surengė Trečiojo tarptautinio menų konkurso-parodos uždarymą. Stilių, išjaustos improvizacijos, kolorito įvairovė susipynė į vientisą liniją, suartinančią angelą ir paukštį. „Angelas ir paukštis” – tema, labai artima sielai iš pasakų, dainų, dvelkianti gėriu, paslaptimi, žadinanti ilgesį ir laukimą, grąžinanti vilties saldumą.

Susirinkusius svečius – parodos dalyvius bei meno mylėtojus – sveikino Utenos miesto meras A.Katinas, LR Seimo narys R.Pupinis, kraštotyros muziejaus direktorė L.Jovarienė.

„Mūsų dvasių pasaulį skalauja kamuoliniai debesys, nes slenkstį aplenkia vaikystės angelas...” – sakė pagrindinis parodos organizatorius dailininkas K.Kupriūnas ir kvietė toliau kurti, nebijant grįžti į tyrą vaikišką naivumą.

26 šalys, per 90 autorių, daugiau nei 300 skirtingose erdvėse eksponuojamų darbų. Įspūdingos asmenybės įspūdingose geografinėse platumose. Buvo malonu matyti šalčio ir ilgos kelionės nepabūgusią Latvijos dailininkę A.Karlsonę, o sugrįžti į vaikystę leido ne tik prisiminimai, bet ir du mokinukai, panorę išbandyti savo jėgas kartu su profesionalais.

Iš 53 dalyvavusių Lietuvos menininkų Panevėžio miestui atstovavo dailininkai P.Šiaučiūnas, Z.Plėštys, G.Mazūras, A.Baublytė, buvęs naujamiestietis kun. V.Dagelis.

„Neskubėdami, švelniai, atsiprašę paukščio, ištraukite jo vieną plunksną ir savo autografą padėkite paveikslo kampelyje. Tada grakščiai, vieną ranką užkišę už nugaros, prisipilkite taurę pievų vyno ir, kalbindami paukštį, po truputį išgerkite su meile dievų gėrimą...” – menininkų darbų kataloge įrašė dailininkas K.Kupriūnas.

Su meile pralėkė šventė... Angelas ir paukštis vėl lauks savo valandos po dvejų metų.

Aurelija BAUBLYTĖ

Utena

Juliaus VAUPŠO nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija