Atnaujintas 2005 kovo 23 d.
Nr.23
(1324)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Laisvės žingsniai

Iškilmingai ir šventiškai Kovo 11-osios istorinė data buvo prisiminta Pasvalio Lėvens pagrindinėje mokykloje. Mokiniai aktyviai dalyvavo šventinėje viktorinoje „Lietuvos valstybingumo raida“. Buvo organizuotos parodos „Lietuvos gynybiniai įtvirtinimai“, „Laisvės angelas“, „Laisvės paukščiai“.

Įspūdingiausia akimirka įvyko aktų salėje. Šią akimirką padovanojo svečiai iš Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos. 8-12 klasių mokiniai pristatė istorinę literatūrinę ir muzikinę kompoziciją „Laisvės žingsniai“. Tai buvo svarbiausių ir reikšmingiausių istorinių įvykių nuo 1987 m. liepos 23 d. iki šių dienų apžvalga.

Programą padėjo parengti istorijos mokytojos Nijolė Puzelienė, Valė Lapienienė, direktoriaus pavaduotojai ugdymui Zita Navackienė bei Darius Baronas. Svečius iš Kupiškio Povilo Matulionio vidurinės mokyklos bei šventės dalyvius patriotiniais posmais sveikino Pasvalio Lėvens pagrindinės mokyklos penktokai, šokėjėliai, vadovaujami vadovės Daivos Narvidienės, mokyklos direktorius Darius Vaišnoras, rajono meras Gintautas Gegužinskas, mokinių tėvai. Mokyklos direktorius ir rajono meras papasakojo apie šios iškilios dienos prasmę. Meras G.Gegužinskas pasidžiaugė, kad šiuo metu Lietuva kuria europietišką įvaizdį, nes 2004 metais tapo NATO ir Europos Sąjungos nare.

Pasibaigus šventinei programai, svečiams buvo įteiktos gėlės ir šventinis tortas, organizuota ekskursija po mokyklą. Buvo aplankyti kabinetai, skaitykla, biblioteka, mokyklos muziejus, valgykla. Išlydint svečius buvo nutarta toliau bendradarbiauti ir atlikti daug prasmingų darbų. Svečių sutikimą padėjo organizuoti mokyklos vadovai, mokytojai, mokinių taryba, mokiniai, tėvai, kiti mokyklos darbuotojai. Ačiū jiems. Kuo daugiau gerų, prasmingų darbų, tuo mūsų tauta bus vieningesnė ir stipresnė.

Vlada ČIRVINSKIENĖ

Pasvalys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija