Atnaujintas 2005 kovo 25 d.
Nr.24
(1325)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Vilkaviškio vyskupijoje

Vilkaviškio dekanate

Verbų sekmadienis ir Didžioji savaitė Vilkaviškio Katedroje

Vilkaviškis. Verbų sekmadienio Sumos šv. Mišias Katedroje aukojo vyskupas Rimantas Norvila, kartu su besirengiančiais Pirmajai Komunijai vaikais ėjo procesijoje, pamoksle tikintiesiems kalbėjo apie Didžiosios savaitės reikšmę kiekvieno dvasiniam nusiteikimui tyra sąžine ir artimo meilės darbais sutikti Kristaus Prisikėlimo šventę - Velykas.

Pavakare Vilkaviškio Katedroje koncertavo Marijampolės Č.Sasnausko choras (meno vadovas M. Radzevičius) ir solistai N.Kukulskienė, M.Zimkus, I.Misiūnas bei D.Kepežinskas (fortepijonas), kurie atliko Theodore Dubois „Septynis Kristaus žodžius“. Meditacijų tekstą skaitė kun. N.Žvirblys. Šis choras skaičiuoja antrą savo kūrybinės veiklos dešimtmetį, aktyviai dalyvauja įvairiuose pasaulietiniuose rengniuose, yra Lietuvos ir tarptautinių chorų konkursų Austrijoje, Italijoje laureatas.

Už profesionalių atlikėjų dovanotą susikaupimo valandėlę gausiai susirinkę žmonės atsidėkojo plojimais ir gėlėmis solistams.

Koncerto klausytis pasiliko ir Sumos šv. Mišias aukojęs vyskupas R.Norvila, vėliau ganytojas mielai bendravo su giesmininkais prie kavos puodelio.

Kad pradedant Didžiąją savaitę Katedros skliautais galėjo suskambėti širdis paliečiantys garsai, prelatas V.Gustaitis pasidžiaugė vyskupijos krikščioniškosios kultūros centro bei vietinių rėmėjų auka.

Didįjį ketvirtadienį Vilkaviškio Katedroje švenčiamoms Krizmos šv. Mišioms vadovavo vyskupas R.Norvila, dalyvavo daug vyskupijos kunigų. Didžiojo penktadienio ir Didžiojo šeštadienio pamaldoms bei Velykų Prisikėlimo iškilmei taip pat vadovaus vyskupas R.Norvila.

Didžiojo ketvirtadienio vakaro apeigose Vilkaviškio Katedroje dekanas prelatas, prisimenant Kristaus nusižeminimą ir nuolankumą apaštalams, jau septinti metai (kiek veikia atstatyta Katedra) plauna parinktiems dvylikai vyrų kojas. Ankstesniais metais buvo kviečiami žmonės iš parapijos, praėjusiais ir šiais atrenkami vyrai ir iš kitų dekanato parapijų.

Prelatas V.Gustaitis pakvietė parapijiečius Velykų pirmąją dieną paaukoti bent po margutį, kad būtų galima parengti šventiškesnius pietus socialinėje parapijos valgyklėlėje kasdien pietų sriuba maitinamiems skurdžiai gyvenantiems žmonėms.

Birutė NENĖNIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija