Atnaujintas 2005 kovo 25 d.
Nr.24
(1325)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Erškėčiais klotas kelias
į kunigystę...

Kazimieras DOBKEVIČIUS

Kanauninkas Vytautas
Vaičiūnas (viduryje)
ir jį pasveikinti atvykę
Lietuvos politinių kalinių
sąjungos Kauno skyriaus
pirmininkas Sigitas Grigaitis
(dešinėje) ir politinis kalinys
Alfonsas Slanina (kairėje)

Šių metų kovo 9-oji buvo neeilinė Šlienavos Švč. M. Marijos Apsilankymo bažnyčios klebonui garbės kanauninkui Vytautui Vaičiūnui. Jam tą dieną sukako septyniasdešimt penkeri. Kanauninko kelias į kunigystę buvo nuklotas fizinėmis ir dvasinėmis kančiomis. Jo gyvenimas jau nuo vaikystės, jaunystės buvo pilnas nepriteklių, sunkių išbandymų. Sąžiningai dirbo jam pavestus darbus. Pasižymėjo darbštumu, pamaldumu, sovietmečiu organizavo katalikų maldininkų eitynes iš Tytuvėnų į Šiluvą garsiųjų Šiluvos atlaidų metu. Valdžia trukdė šias eitynes: dar prieš atlaidus paskelbdavo apie įvairias gyvulių nagų ligas. Tačiau tai nesutrukdė V.Vaičiūnui aktyviai dalyvauti Švč. M. Marijos garbei skirtose procesijose.


Dėdės atminimas yra šventas

Bronius VERTELKA

Bitininkas ir ūkininkas
Algimantas Jankevičius

Algimantas Jankevičius gimė tais metais, kai jo dėdė kun. Alfonsas Lipniūnas, kalintas Štuthofo koncentracijos stovykloje, iškeliavo Amžinybėn. Bitininkui ir ūkininkui šiemet sukaks 60 metų.

Mama pasakodavo apie savo brolį

Algimanto mama Apolonija Jankevičienė turėjo devynis brolius, tarp kurių augo ir Alfonsas. Būsimasis kunigas nuo mažens svajojo apie tarnystę Dievui. Su kitais paaugliais ganydamas gyvulius, Alfonsiukas užlipdavo ant akmens ir jiems sakydavo pamokslus. Tai Algimantas augdamas sužinojo iš savo mamos lūpų. Ji didžiuodamasi pasakodavo, kad jo dėdė Alfonsas buvo nepaprastas kunigas. Jis gyveno taip, kad viską galėjo atiduoti kitiems, sau nieko nepasilikdamas. Dėdė mokėjo septynias kalbas. Vyskupas K. Paltarokas laikė jį savo įpėdiniu. Kun. A. Lipniūnas važinėjo po užsienį, rengėsi dideliam darbui.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija