Atnaujintas 2005 kovo 25 d.
Nr.24
(1325)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Darbuokimės tautos gerovei

Negeri dalykai darosi mūsų Lietuvoje. Kasmet įvairių nusikaltimų daugėja, jų žiaurumas didėja. Niekada anksčiau nebuvo per televiziją rodoma tiek palaidumo, ištvirkavimo ir žiaurumo kaip dabar. Niekada anksčiau Lietuvoje leidžiami laikraščiai ir žurnalai nespausdino tokių šlykščių nuogybių ir neaprašinėjo išsigimėlių orgijų, kaip dabar nepriklausomoje Lietuvoje. Ateistai, neigdami Dievo buvimą, nepajėgė tikėjimo išnaikinti Lietuvoje, nes jie norėjo įrodyti neįrodomą dalyką – kad Dievo nėra. Jais lietuviai nepatikėjo. Daug pragaištingesnė veikla yra šių dienų bedievių, kurie už pinigus parduoda savo sąžinę, savigarbą ir tautos ateitį.

Ačiū Bažnyčios hierarchams, kad Lietuvos bažnyčiose aktyviai dirbama pagal programą „Atgaivink“. Tačiau turime pripažinti, jog to per maža, kad atskleistume neigiamą žiniasklaidos įtaką formuojant tautos sąmoningumą. Būtinai reikalingos katalikiškos televizijos laidos ir katalikiški laikraščiai bei žurnalai. Dabar katalikiškas laikraštis „XXI amžius“ leidžiamas tik 5500 egzempliorių tiražu. O kilnumą ir patriotizmą ugdančių, moralę keliančių televizijos laidų beveik neturime. Tai jau yra nepriklausomybę atgavusios tautos tragedija, kuri veda į tautos susinaikinimą. Praradusią valstybingumą valstybę dar galime atkurti, o tautos, praradusios moralę ir tikėjimą, jau niekas neatkurs. Deja, apie tai mažai kalbama ir dar mažiau daroma, kad atgimtų tauta.

Štai jau penkiolika metų atkurta Lietuvos nepriklausomybė, tačiau po paskutinių Seimo rinkimų sunku buvo sudaryti Vyriausybę ir Seimo vadovybę iš aukšta morale pasižyminčių politikų – tokių paprasčiausiai į Seimą nerinkome. Tai dar vienas akivaizdus faktas, įrodantis, kaip reikia kelti tautos sąmoningumą. Po rinkimų daugumos Lietuvos gyventojų gyvenimas pablogėjo. Iš Europos Sąjungos gaunami pinigai išsidalijami saviesiems. Milijonus iš gyventojų pasisavinę sukčiai išteisinami. Įstatymai labiau gina ne auką, o nusikaltimo vykdytoją. Blogį galime įveikti tik skleisdami gėrį ir besąlygiška auka. Prisiminkime, kas sulaikė sovietų tankus 1991 m. sausio 13 d. ir neleido užimti Aukščiausiosios Tarybos rūmų. Tai buvo Lietuvos žmonių auka. Ir dabar turime nusiteikti aukai už tautos išlikimą, už lietuvių gero vardo išsaugojimą pasaulyje.

Norėdami aukotis už tautos moralės pakilimą, visomis išgalėmis palaikykime katalikišką spaudą. Ji dabar turi mažai skaitytojų, todėl ir jos galimybės ribotos. Bet jei visi geros valios žmonės ją užsiprenumeruotų, jos galimybės išaugtų ir katalikiška spauda būtų pajėgi nušviesti viską, kas yra įdomu, kilnu ir sektina ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Reikalaukime, kad nacionalinė televizija propaguotų gėrį ir grožį. Nepateisinama, kad vaikams rodomi animaciniai filmai skleidžia smurtą ir žiaurumą.

Kviečiu krikščioniškas vertybes išpažįstančias partijas susivienyti ir pasiaukojamai darbuotis tautos gerovei. Labai pageidautina, kad krikščioniškas vertybes išpažįstančią partiją globotų Bažnyčia, kaip jau buvo iki 1918 metų, nepriklausomybės atgavimo ir nepriklausomos Lietuvos valstybės kūrimo metu. Prisiminkime knygnešius, laisvės kovotojus ir visą karžygišką tautos istoriją, kaip vieningai buvo kovojama už tautos išlikimą. Atsižadėkime savo ambicijų dėl Lietuvos vienybės.

Vytautas PUPLAUSKAS,
Kovo 11-osios Akto signataras

Telšiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija