Atnaujintas 2005 balandžio 8 d.
Nr.27
(1328)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Nevalia naudotis tuo,
ko neišgabeno ir nesunaikino

Jei ne ant šio svieto, tai ant Dievo sūdo

Negalės nuslėpti nei menkiausio grūdo.

Taip deklamuodavo knygnešys Kazys Gabriūnas.

Daugumą KGB bylų sovietai išgabeno į Rusiją. Išgabenimo tikslai aiškūs: nuslėpti SSRS spectarnybų piktadarystes okupuotoje Lietuvoje, nuslėpti genocido vykdytojus, kolaborantus ir bendradarbius, kuriais pasitelkus šantažą galėtų naudotis toliau. Žinoma, kad daug bylų KGB sudegino savo būstinės kieme. Pats buvęs LKP CK pirmasis, dabar LSDP pirmasis, buvęs Prezidentas, dabar premjeras Algirdas Mykolas Brazauskas yra viešai išreiškęs savo norą išlikusias bylas sudeginti.


Gimtosios parapijos bažnyčia

Klebonas kunigas Albinas Pipiras
bažnytinių apeigų metu

Gimiau ir užaugau prie pat Pušaloto bažnyčios pamūrės. O praėjus 25 metams grįžau iš didmiesčio atgal į gimtinę. Grįžimas buvo kaip gyvenimo dovana.

Vaikystės bažnytiniai prisiminimai! Jie niekada neišdils iš mano atminties, spindės tarsi kelrodė žvaigždė mano širdyje ir stiprins tikėjimą ateitimi, kai sekmadieniais ir atlaidų metu, kaip vaikystėje, bažnyčioje vėl matysiu daug parapijiečių. Būdami vaikai, mes jų labai laukdavome. O dabar?!


Tradicinė išvyka

Kauno Šv. Pranciškaus
Ksavero (jėzuitų) bažnyčios
choras Vilniaus Šv. Kryžiaus
Atradimo bažnyčioje
su jos klebonu
mons. Kęstučiu Latoža

Jau tradicija tapo Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčios choro išvykos į Šv. Kazimiero, Lietuvos globėjo, šventę Vilniuje. Šiemet ji vyko kovo 3-6 dienomis. Choras dalyvavo šeštadienio šv. Mišiose, kurias aukojo Telšių vyskupas Jonas Boruta ir dar penki kunigai, tarp kurių – buvę Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero bažnyčios kunigai jėzuitai Algis Baniulis, Aldonas Gudaitis ir Lionginas Virbalas, kurio dėka choras, vadovaujamas A.Mišeikio, galėjo savo giesmėmis prisidėti prie iškilmių šv. Kazimiero garbei.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija