Atnaujintas 2005 balandžio 20 d.
Nr.30
(1331)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Pavasarį paskelbė
„Aukso paukštės“

Rūta JONUŠKIENĖ

„Vieversos“ jaunimo grupė
su vadove po apdovanojimo
Vilniaus kultūros, pramogų
ir sporto rūmuose

Kovo mėnesį atskrido net dvi „Aukso paukštės“ – aukščiausi mėgėjų meno kolektyvų įvertinimai, kuriuos už iškiliausius darbus skiria Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos liaudies kultūros centras ir Dainų švenčių fondas. Šiuos garbingus apdovanojimus ir geriausiųjų 2004-ųjų metų meno kolektyvų bei jų vadovų vardus pelnė Utenos kultūros centro Žaliaduonių teatras (režisierė Alma Eigerdienė) ir šio centro vaikų ir jaunimo šokių ir dainų ansamblis „Vieversa“ (ansamblio meno vadovė ir vyriausioji choreografė Roberta Macelienė).


Penkerių metų triūsas tilpo vienoje knygoje

Bronius VERTELKA

Knygos pristatymo metu
(iš kairės): pirmojo lietuviško
knygyno įkūrėjo vaikaitė
Karolina Masiulytė-Paliulienė,
knygos „Juozas Masiulis
knygnešys ir knygininkas“
autorė Joana Viga Čiplytė
ir Lietuvos knygos bičiulių
draugijos pirmininkė
doc. prof. Irena Kubilienė

Joanos Vigos Čiplytės knyga „Juozas Masiulis knygnešys ir knygininkas“ – antrasis tokio pobūdžio leidinys šalies istorijoje. Pirmoji, skaitytoją pasiekusi 2000-aisiais, buvo prof. Vlado Žuko knyga apie Marijos ir Jurgio Šlapelių knygyną Vilniuje.

Neseniai pasirodęs panevėžietės J.V.Čiplytės kūrinys apie J. Masiulį pristatytas jo vardu pavadintame knygyne Respublikos gatvėje. Kultūros židinys šiemet švenčia savo 100 metų jubiliejų.


Žemės koralų panaktinis

„Aušros“ bibliotekoje, įsikūrusioje buvusiuose prieškario VDU profesoriaus Vlado Dubo namuose, Kaune, Žaliakalnyje, jau trečius metus vyksta literatūriniai vakarai, pavadinti „Literatūriniais ketvirtadieniais“.

Vasarį čia įsikūrusios bendruomenės „Žaliakalnio aušra“ žmonės buvo pakviesti į pirmąjį poezijos ir muzikos vakarą „Viską mylint, sau nieko negeist“, skirtą garsaus rusų poeto Sergejaus Jesenino gimimo 110-osioms metinėms. Įkurtas S.Jesenino talento gerbėjų klubas. Kovo mėnesį „Aušros“ bibliotekoje susirinkę žaliakalniečiai bendravo su poetu Vladu Vaitkevičiumi, klausėsi naujausių jo eilėraščių, diskutavo apie kaimiškąją poeziją, jos tradicijas.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija