Atnaujintas 2005 balandžio 22 d.
Nr.31
(1332)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Džiaugsmo suteikta ir jo stokojančioms šeimoms

Pirmiausia susikaupta bažnyčioje

Alytaus dekanas kun. Arūnas Užupis, „Dienos namų“ direktorė Kristina Bondareva, „Caritas“ savanoriai Aldona ir Juozas Vasiliauskai, Elytė Brenkienė Šv. Angelų Sargų parapijos salėje surengė velykinę popietę socialinės atskirties šeimoms, lankančioms „Dienos namuose“ veikiantį klubą „Saulėgrąža“.

Organizatoriai kalbėjo, kad vertybės pradeda formuotis šeimoje ir labai svarbu, jog joje būtų kuo daugiau krikščioniškų pradų. Tačiau dar nemažai šeimų stokoja supratimo ne tik apie tikėjimą, Dievą, joms trūksta maisto, drabužių, neturima nuolatinio pragyvenimo šaltinio. Šias iš pašalpų gyvenančias šeimas likimas ir atvedė į „Saulėgrąžos“ klubą. Šiuo metu jį lanko 18 šeimų, kuriose auga 51 vaikas. Į parapijos salę su tėveliais ir mamytėmis atėjo 35 mažieji.

Kad šventė vyktų ne pagal „imki-duoki“ principą, organizatoriai susirinkusiuosius pakvietė į bažnyčią. Šeimoms skirtas šv. Mišias aukojo kunigas Juozas Marčiulionis. Dvasininko pamokslas privertė pamąstyti, kokias vertybes turime puoselėti šeimoje, atidžiau pažvelgti į kasdieninį bendravimą, santykius su vaikais.

Nuo pat „Saulėgrąžos“ susibūrimo su mamomis dirbanti K.Bondareva teigia, kad moterys labai sėkmingai mokosi bendravimo, mandagumo, atjautos, supratimo ir kitų vertybių, kurių nesuteikė jų šeimos. Buvo įdomu klausytis moterų liudijimų apie savo šeimas. Su vaikais dirbo mokytoja Saima Diškevičiūtė, parengusi linksmą Velykų šventės programą.

„Caritas“ savanorės prašo neišmesti nereikalingų daiktų

Ankstų Velykų rytą 45 miesto nelaimėliams šventinius pusryčius pagaminusios „Caritas“ moterys surengė šventę daugiau kaip šimtui Alytaus pataisos namų gyventojų. Pasak A.Vasiliauskienės, du kartus per metus - Kalėdas ir Velykas - pamaitinami tik tie kaliniai, kurie dalyvauja šioje įstaigoje aukojamose šv. Mišiose.

Socialinės atskirties šeimų vaikams „Caritas“ moterys padengė ne prastesnį stalą nei kitiems savo klientams, o kiekvienam atėjusiam vaikui įdėjo po lauknešėlį - cukraus, miltų, kruopų, konservų, ledinukų. Dekanas kun. A.Užupis kiekvienai mamai padovanojo po dvi dėžutes iš Marijampolės „Caritas“ parsivežtų vaistų peršalimui gydyti.

„Caritas“ vadovė A.Vasiliauskienė teigia, kad jau keleri metai organizacija nebegauna labdaros iš užsienio. Tai, kas skiriama daugiavaikėms ir socialinės atskirties šeimoms, sunešta atjaučiančių alytiškių. Savanorės prašo gyventojų neišmesti nereikalingų daiktų ir juos atnešti į „Caritas“ būstinę, veikiančią šalia Šv.Angelų Sargų bažnyčios, Savanorių gatvėje. Sunkiai gyvenantiems žmonėms pravers viskas - avalynė, drabužiai, patalynė, indai, buities daiktai, maisto produktai...

O prašviesinti šias Velykas miesto varguoliams padėjo UAB „Alytaus duona“, Alytaus pieninė, AB „Alita“, parduotuvės „Media“, „Norfa“ (įsikūrusi Vidzgirio mikrorajone), „Aibė“, Radžiūnų malūnas „Maludė“, „Stiklinis restoranas“, AB „Pietvakarių dujos“, kepyklėlė „Rixa“, Bendoravičius, B.Žemaitytė, Petrukonienė.

„Caritas“ darbuotojai nuoširdžiai dėkoja Žitkauskų šeimai, atvežusiai šaldytuvą, skalbiamąją mašiną, patalynės ir konservuotų produktų, o Kalininienei - už moteriškus drabužius.

Aldona KUDZIENĖ

Alytus

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija