Atnaujintas 2005 balandžio 22 d.
Nr.31
(1332)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Iki monarchijos saulėlydžio dar toli

Velso princas Čarlzas
vedė Kamilą Parker Boulz,
kuri po vestuvių tapo Kornvalio
hercogiene. Jiedu ką tik išėjo
iš Šv. Jurgio koplyčios,
kurioje buvo baigta
jų santuokos ceremonija
EPA-ELTA nuotrauka

Didžiosios Britanijos sosto įpėdiniui princui Čarlzui pagaliau vedus savo išsvajotą moterį, su kuria romanas tęsėsi ištisus 35-erius metus, Kamilą Parker-Boulz, Anglijoje, Kanadoje ir daugelyje kitų Nacijų sandraugos šalių, kurioms oficialiai vadovauja Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II, kilo didžiulis triukšmas. Mat, nepaisant to, kad karalienės rūmai paskelbė, jog naujoji princo Čarlzo žmona niekada netaps karaliene ir vadinsis tiktai karaliaus žmona, žymiausi britų juristai paskelbė, jog, sosto įpėdiniui princui Čarlzui tapus Didžiosios Britanijos karaliumi, Kamila pagal šimtmečiais galiojančius įstatymus taptų ne kokia nors karaliaus žmona ar „konsort princese“, o karaliene.


Pavojingas flirtas su Pekinu

Šiuo metu galima nė kiek nepavydėti Liuksemburgo premjerui Žanui Klodui, kuriam, kaip šalies, pirmininkaujančios Europos Sąjungai, ministrui pirmininkui, dar gruodžio mėnesį buvo pavesta parengti iki šių metų birželio dokumentą apie ginklų embargo panaikinimą komunistinei Kinijai. Tokio pasiūlymo – pardavinėti ginkluotę Kinijai – autoriai pirmiausia buvo Vokietija ir Prancūzija. Konkrečiau, jų dabartiniai lyderiai kancleris Gerhardas Šrioderis ir prezidentas Žakas Širakas. Į tokius Europos Sąjungos ketinimus bemat labai greitai ir kategoriškai sureagavo Vašingtonas ir Tokijas. Nesvarbu, kad JAV ir Japonija nepriklauso ES, tačiau su jų nuomone Europos lyderiai, nori nenori, priversti skaitytis. Vien todėl, kad Baltieji rūmai nedviprasmiškai pareiškė, jog, ES panaikinus ginklų embargą Kinijai, bemat bus nutrauktas amerikiečių ginkluotės tiekimas Europos Sąjungos šalims.


Antrojo Pasaulinio karo 60-mečiui Slaptas Hitlerio planas

Vienas Italijos katalikiškos krypties laikraštis „Avvenire“ paskelbė įdomų straipsnį, kaip Vokietijos fiureris planavo pagrobti popiežių Pijų XII. Tiesa, apie tokius Trečiojo Reicho vadovo Adolfo Hitlerio planus jau ne kartą buvo skelbta daugelyje knygų ir memuarų apie Antrąjį pasaulinį karą. Sovietų Sąjungoje popiežius Pijus XII buvo nuolat puolamas kaip palaikęs netgi nacius. Panašias nesąmones skleidė ir Maskvos satelitų – Varšuvos bloko šalių bei kiti Europos komunistų partijų laikraščiai. Tai nieko stebėtina. Pijaus XII už ryžtingą poziciją ginant ne tik komunistų persekiojimus katalikus, bet ir kitų konfesijų tikinčiuosius Kremliaus vadovai nekentė tiesiog patalogiškai. Todėl Italijos laikraščio „Avvenire“ publikacija apie Hitlerio planus pagrobti Pijų XII visiškai paneigia ir iki šiol Rusijos „patriotinėje“ žiniasklaidoje skelbiamus prasimanymus apie Pijaus XII tariamą pritarimą, netgi bendradarbiavimą su naciais.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija