Atnaujintas 2005 balandžio 29 d.
Nr.33
(1334)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Nelaukime komandų iš „viršaus“

„XXI amžiaus“ (Nr. 25) publikacija „Etika ir estetika“ (jos autorė A.Gegužytė iš Rokiškio) patvirtina, kad nors Lietuva jau 15 metų laisva, tačiau jos žmonėms sunku būti laisviems – iniciatyviems. Sovietmečiu suformuoti įpročiai – nieko nesiimti daryti be komandos iš „viršaus“ – gajūs ir šiandien. Dėl negerovių manyti, kad ne mano kiaulės, ne mano pupos, nereikėtų. Dėl jų verčiant kaltę kitiems, ypač visur esantiems tariamiems priešams, yra dažnam įaugę į kraują. Tokios sovietinės sąmonės apraišką, kad viską privalo išspręsti valdžia, šiuo atveju Lietuvos Prezidentas, duodamas atitinkamus nurodymus (komandas) valstybės valdymo struktūroms, ir matome minėtoje publikacijoje.


Priglaudžia ir kukli bažnyčia

Kėdainių rajone yra kukli medinė, maloniai išvaizdi Pernaravos Nukryžiuotojo Jėzaus parapijos bažnyčia. Ji man artima dar ir todėl, kad čia kažkada Pirmąją Komuniją priėmė mano žmona. Neseniai nutarėme (beje, ne pirmą ir, tikiuosi, ne paskutinį kartą) su visa šeima ją aplankyti, išklausyti šv. Mišių.


Lieki ištikima – esi kitokia!

„XXI amžiuje“ (Nr. 12) paskelbta Lietuvos Vyskupų Konferencijos sekretoriato informacija „Neklaidinkime skaitytojų ir klausytojų“ apie Šv. Pijaus X kunigų broliją, mano manymu, yra skaudžiai neteisinga. Lietuvos vyskupus, kaip katalikė ir tikybos mokytoja, labai gerbiu, todėl ir šiam savo nuomonės pareiškimui ryžausi ne iš karto.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija