Atnaujintas 2005 balandžio 29 d.
Nr.33
(1334)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Priglaudžia ir kukli bažnyčia

Kėdainių rajone yra kukli medinė, maloniai išvaizdi Pernaravos Nukryžiuotojo Jėzaus parapijos bažnyčia. Ji man artima dar ir todėl, kad čia kažkada Pirmąją Komuniją priėmė mano žmona. Neseniai nutarėme (beje, ne pirmą ir, tikiuosi, ne paskutinį kartą) su visa šeima ją aplankyti, išklausyti šv. Mišių.

Nesvarbu, kad bažnyčia medinė, nepasižyminti išoriniu didingumu, bet ji skoningai išpuošta, kaip matyti, nuolat rūpestingai prižiūrima. Šiuo metu ji neturi nuolatinio klebono, todėl ją aptarnauja Josvainių Visų Šventųjų bažnyčios klebonas kun. Renaldas Šumbrauskis, jaunas, energingas, gerai pažįstantis vietinius žmones kunigas. Ir tą sekmadienį jis labai pamaldžiai aukojo šv. Mišias. Dar padėkojo parapijiečiams, kad jie puošia, dabina savo dvasiškuosius maldos namus.

Kunigas tikintiesiems priminė, kad šiemet, birželį, per Šv. Antano atlaidus, bus švenčiamas Pernaravos bažnyčios 190 metų jubiliejus. Ne vienas karas, kiti įvykiai praėjo, pragyveno ne viena karta, dar daug kas keitėsi, o miela medinė bažnytėlė kaip stovėjo, taip ir stovi, priglausdama kiekvieną, kuris pravėrė ir pravers jos duris maldai, susikaupimui. Gražus kunigo noras tą reikšmingą dieną sukviesti visus Pernaravoje dirbusius kunigus, pagerbti išėjusiųjų į Amžinybę atminimą, aplankyti jų kapus.

Visiems, kurie yra kilę iš Pernaravos parapijos, ar čia gyvenusiems, dabar, o ypač per jubiliejų, yra graži proga aplankyti bažnyčią, padėkoti Viešpačiui už duotą gyvenimą.

Juozas NAGINIONIS

Pernarava,

Kėdainių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija